Direct door naar content
Veel interesse voor clinic Frame Running voor volwassenen! afbeelding nieuwsbericht

Veel interesse voor clinic Frame Running voor volwassenen!

06 juni 2022

In april startte de introductie Frame Running voor volwassenen, in Zevenaar. Inmiddels zijn we al een aantal weken verder, en genieten de 15 deelnemers van hun wekelijkse training.

Diverse groep deelnemers
Al 6 weken lang trainen de deelnemers op zaterdag van 13:00 - 14:00 op het atletiekveld bij Sportpark Heerenmäten. Het is een divers gezelschap, met zowel mannen als vrouwen, tussen de 30 en 60 jaar, en ze komen vanuit alle windstreken: van Zevenaar, Doesburg en Duiven tot aan Arnhem en zelfs uit de gemeente Overbetuwe. Eén ding hebben de deelnemers overeen; ze hebben allen een loopbeperking, waardoor het zelfstandig lopen niet meer gaat, of lastig is. Én toch spreken deze deelnemers wekelijks af op een ateletiekveld!

Met een loopbeperking toch naar het atletiekveld
De sport Frame Running doe je op een frame met drie wielen, een zadel, een stuur en een borststeun. Je zit als het ware zodat je benen je niet hoeven te dragen, maar wel je vooruit bewegen. In sommige gevallen kan dat heel hard gaan. Zo wordt er ook al in competitieverband hargelopen met een running frame. Naast het feit dat FrameRunning zeer geschikt is om de conditie te verbeteren biedt het mensen ook de mogelijkheid onderdeel te worden van een sportvereniging. Daarnaast geeft het ook een heerlijk vrij gevoel. Zoals één van de deelnemers ook aangeeft deze zaterdag middag: "Het is zo lekker om even te rennen. Een sprintje trekken vinden de meeste het leukst". 

Ook na de zomervakantie
Romei Fysiotherapie en Liemers Breedtesport willen na de zomervakantie de lessen graag structureel gaan aanbieden. Ze zijn nog in overleg op welke dag en tijdstip dit zal plaatsvinden. Op 25 juni zal de laatste training voor de zomervakantie plaatsvinden. Hopelijk kan de groep van 15 deelnemers na de zomervakantie weer verder gaan, met waar ze zijn gebleven! 

Mocht je interesse hebben in deze doorstart, neem dan contact op met Silvia Bos van Uniek Sporten regio Arnhem, via s.bos@unieksporten.nl

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: