Direct door naar content
Ontdek de mogelijkheden van de voetbalschieter! afbeelding nieuwsbericht

Ontdek de mogelijkheden van de voetbalschieter!

14 juni 2022

Met de voetbalschieter wordt het mogelijk om vanuit je rolstoel een potje voetbal te spelen. Rond deze uitvinding, die officieel de AmiGo heet, is een heel project gestart om zelfs een hele nieuwe sport omheen te ontwikkelen. De eerste testen leverde al enthousiaste reacties op. Bij drie workshops kunnen professionals van scholen of verenigingen nu ook de mogelijkheden ontdekken van de AmiGo.

Het doel van de AmiGo is om het sportaanbod voor kinderen die normaal in een rolstoel zitten te vergroten. Een potje voetbal is voor hen namelijk niet zo vanzelfsprekend, maar met de voetbalschieter ervaren kinderen hetzelfde plezier. Het biedt zelfs mogelijkheden om mee te doen met kinderen zonder beperking.

Met een druk op de knop

Hoe het werkt: de AmiGo kan aan een elektrische of handbewogen rolstoel worden gekoppeld. Vervolgens kan ‘schieter’ kan ballen oppakken, vasthouden en met een druk op de knop kan de bal met verschillende snelheden weggeschoten worden. Het is ook mogelijk om met de bal ‘te dribbelen over de vloer’ en weer weg te schieten door middel van een druk op de knop.

Eerste testers dolenthousiast

Vorig jaar is de projectproep van Special Heroes begonnen met verschillende testen op scholen en bij verenigingen om de eerste ervaringen van kinderen te zien. Zij waren dolenthousiast over het nieuwe spelletje. Daarna volgde ook nog een hele scholentour met de voetbalschieter om nog meer kinderen kennis te laten maken. In deze video zie je in het kort hoe kinderen in de gymzaal met de schieter aan de slag gingen:


Workshops

Wil jij nu meer weten over de AmiGo en te zien hoe je het zou kunnen inzetten bij een gymles op school of bij sportactiviteiten op een sportvereniging? Dan kun je tijdens een workshop zelf ervaren wat de mogelijkheden zijn. Tijdens de inspiratiesessie die op drie plekken wordt georganiseerd kun je de voetbalschieter zelf ervaren en in actie zien. De workshops worden op de volgende dagen georganiseerd:

21 juni: Rotterdam
15.30 – 17.30 uur

22 juni: Arnhem
15.30 – 17.30 uur

25 juni: Amsterdam
10.00 – 12.00 uur

Ga voor meer informatie en aanmelden naar Specialheroes.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: