Direct door naar content
Op weg naar de Special Olympics: Het openingsweekend... één groot feest! afbeelding nieuwsbericht

Op weg naar de Special Olympics: Het openingsweekend... één groot feest!

15 juni 2022

Eindelijk... eindelijk is het 10 juni. De opening van de SONS, de Special Olympics Nationale Spelen in Twente. Eigenlijk was nu het moment van de Triathlon, maar dat kon niet doorgaan, dus nu weekend knallen in zwembad. Er zijn ruim 2 duizend sporters, 25 takken van sport.

De opening is bijzonder! Het begint met ons sporters die per provincie binnen komen en langs het publiek lopen - dat is echt een kippenvel moment, en besef je dat het echt gebeurd dat je erbij bent. Mark Tuitert en een sporter brachten de vlam binnen met de politie, touch run… net als bij de Olympische Spelen. Kjeld Nuis en een andere sporter deden het afleggen van de eed: dat je eerlijk speelt en dat als je al mee doet je een winnaar bent. Professor Pieter van Vollenhoven deed de officiële opening. Daarna nog even polonaise en op weg naar bed…

Zaterdag moesten we om 8 uur in het zwembad zijn. Eerst inzwemmen en om 9 uur begon de wedstrijd. Ik deed de 200 vrije slag en de 100 meter wissel. Alletwee de tijden waren redelijk… en op zich was ik wel tevreden. Ik had lekker gezwommen.
S Avonds was de feestavond. Net een reünie, zo leuk en gezellig om iedereen weer te zien - we zien elkaar natuurlijk niet zoveel maar ik heb wel vriendschappen gelegd in de jaren, en niet alleen zwemmers. Ik vind dat echt leuk! Buiten de wedstrijden hebben we contact via internet. Twee jaar geleden zou het in Den Haag zijn maar dat ging niet door ivm Corona - dus lang geleden dat we elkaar hadden gezien. Jannes kwam optreden en ik heb weer heerlijk genoten van de gezelligheid!

Zondag de finales, weer 8 uur in zwembad. Na de feestavond is 6.15 vroeg opstaan, maar eerlijk, dit weekend is het alleen maar leuk! Op beide afstanden heb ik zelfs mijn tijd verbeterd….en op de wissel een echt pr! Ik was helemaal verbaasd.

Het was weer een mooi, gezellig en bijzonder weekend. Iedereen is er gelijk, niks mijn best doen en moeilijk doen om het te begrijpen, ontspannen samen sporten. .. al is het nog steeds fijn om te winnen, maar ik weet ook: door mee te doen heb je al gewonnen!

Over twee jaar is het in Tilburg,Breda…

Maar…. Heel bijzonder en super blij en trots dat ik onze drie kleur mag dragen… ik mag mee naar de wereld spelen in Berlijn!  - juni 2023! Ik ga de Triathlon doen. Enorm blij om deze uitdaging aan te gaan!

Maar eerst nu 2 juli in Holten… ik ben er klaar

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: