Direct door naar content
Gemeentelijke subsidie voor Multisport Leerdam afbeelding nieuwsbericht

Gemeentelijke subsidie voor Multisport Leerdam

15 juni 2022

Maandag 13 juni was de uitreiking van de gemeentelijke subsidie voor Multisport Leerdam door Kees Bel, de wethouder. Een geweldig initiatief van verschillende vrijwilligers, onder leiding van Michel van Rossum (initiatiefnemer). De gemeente Vijfheerenlanden ondersteunt het initiatief graag en daarmee kan Multisport de komende twee jaar verder bouwen aan een enorm waardevolle sportgroep. De groep is speciaal opgericht voor kinderen met een beperking, stoornis of andere problematiek waardoor ze niet goed mee kunnen komen in het reguliere aanbod.

 

Multisport Leerdam

Multisport Leerdam is een sportgroep die speciaal is opgericht voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar, voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is. Kinderen die vanwege een beperking, stoornis of andere problematiek niet goed mee kunnen komen in het reguliere aanbod kunnen door middel van deze Multisport groep ontdekken wat bij hen past. In een veilige, fijne omgeving maken ze kennis met verschillende sporten. Onder leiding van maar liefst vijf vrijwilligers wordt er iedere week plezier gemaakt op het Glaspark, op maandag van 18.00 tot 19.00 uur. Hier heeft de groep een eigen veld en gaan de kinderen aan de slag met de leukste sport- en spelactiviteiten.


“Iedereen is welkom, we maken geen onderscheid” zegt Michel, de initiatiefnemer. Het is geweldig om te zien hoeveel vreugde er van de kinderen af spat tijdens de trainingen. Ook de ouders zijn erg betrokken en de groep straalt vertrouwen uit. Het is enorm waardevol dat er in Leerdam een plek is waar kinderen, die om wat voor reden dan ook niet goed mee kunnen komen in het reguliere aanbod, terecht kunnen in een sportgroep. In samenwerking met de gemeente en Team Sportservice is er gekeken naar een mogelijkheid om het aanbod te kunnen borgen. Middels een mooie subsidie kan Multisport Leerdam de komende twee jaar verder bouwen aan hun geweldige sportgroep.

 

Subsidieaanvraag
Kees Bel sprak na de training zijn waardering uit voor de opstart van de groep en overhandigde een cheque aan Michel. Hij ziet dit initiatief als een prachtig voorbeeld van hoe vrijwilligers zich enthousiast inzetten om kwetsbare inwoners in Vijfheerenlanden te helpen. De groep deed een aanvraag voor een subsidie uit het fonds inwonersinitiatieven, waarmee de gemeente de opzet van sociale projecten en activiteiten door vrijwilligers wil stimuleren. Iedereen met een goed idee om een kwetsbare groep mensen te helpen, kan hiervoor een subsidie aanvragen via het aanvraagformulier op de website van de gemeente.

 

Meer informatie?

Wilt u zich aanmelden voor de Multisport groep of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Michel van Rossum: lenmvanrossum@yahoo.com of 06 23 60 26 41.

 

 

Benieuwd naar meer aangepast sportaanbod? Volg onze Facebookpagina Uniek Sporten Lekstroom voor alles op het gebied van aangepast sporten!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: