Direct door naar content
Filmtip: ‘Strijder’ over voetballer in rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Filmtip: ‘Strijder’ over voetballer in rolstoel

23 juni 2022

Het is een droom van veel jongens en meisjes: profvoetballer worden. Maar wat als die droom uiteenspat door een ongeluk? Dat is precies waar de nieuwe familiefilm Strijder over gaat. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Job Tichelman, die ook het scenario schreef samen met regisseur Camiel Schouwenaar.

De film ‘Strijder’ gaat over de vrienden Dylan en Youssef, die allebei dromen van een carrière als profvoetballer. Ze zijn allebei hard op weg met die droom, totdat Dylan na een ongeluk in een rolstoel terechtkomt. Daar gaat zijn voetbaldroom! Dylan geeft niet op, want hij wil samen met zijn beste vriend de Touzani Cup winnen. Dylan stort zich vol overgave op zijn revalidatie: hij moet en zal weer de beste speler van zijn team worden.

Hulp van Touzani

Daarbij krijgt hij hulp van zijn grote voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is, als je maar doorzet. Bij dat doorzetten wordt Dylan geholpen door skatemeisje Maya, op wie Dylan ook een beetje verliefd is. Maya leert hem een creatieve oplossing: op zijn handen voetballen in zijn rolstoel. De grote vraag is: lukt het hem om terug te komen in zijn voetbalteam? Om nog één keer samen op het veld te staan? En inderdaad om de Touzani Cup te winnen? Vragen genoeg die in de film beantwoord worden. Vanaf 21 juli kun je het antwoord in de bioscoop zien.

Bekijk hier alvast de trailer:

Job Tichelman gebruikte voor het scenario zijn eigen levensverhaal. Hij zit namelijk ook in een rolstoel en sinds vorig jaar gebruikt Job ook een handbike, dankzij Uniek Sporten Hulpmiddelen. We sprake hem over de leenhandbike die hij via Uitleen mocht proberen. “Ik denk nu: ik had dit eerder moeten doen. Ik vind het een hele prettige toevoeging aan mijn leven.” Lees het interview hier

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: