Direct door naar content
Daan liep 8 km met framerunner voor goed doel afbeelding nieuwsbericht

Daan liep 8 km met framerunner voor goed doel

27 juni 2022

Daan Mus (11) uit het Gelderse Twello heeft na maanden training afgelopen week zijn missie volbracht: de tocht van school naar huis van 8 kilometer heeft hij met zijn framerunner afgelegd. Door zijn spierziekte was dat een hele uitdaging, maar Daan denkt niet zo in beperkingen.

Daan liep zijn tocht zeker niet alleen, want hij werd begeleid door zijn fysiotherapeut Ties, zijn klasgenoten en familie. Dat hele peloton werd ook nog eens onder politie-escorte begeleid. De prestatie van Daan verdiende die bijzondere behandeling ook zeker, want normaal gesproken zit hij in zijn rolstoel omdat hij niet kan lopen.

Vrijheid door de Framerunner

De framerunner maakt het voor kinderen zoals Daan mogelijk om door de ondersteuning van deze loopfiets toch te kunnen lopen. Dat geeft kinderen en volwassenen met een spierziekte of andere beperking bij het lopen een enorm gevoel van vrijheid, die ze op geen andere manier kunnen ervaren.

Als een speer

Samen met Ties trainde Daan de afgelopen maanden al met de Framerunner om zo wat meer spierkracht op te doen. Tijdens dat trainen kwam de fysio met een spontaan idee om van school naar huis te lopen. Daar zag Daan ook wel een leuke uitdaging in. Onderweg zag Ties dat het goed ging. “Hij gaat als een speer!  We dachten dat hij vier kilometer per uur zou lopen, maar hij gaat harder. Complimenten voor Daan”, zei hij tegen meelopende cameraploeg van Omroep Gelderland.

Beperking bestaat niet

Het laatste stuk van de tocht zette Daan zelfs nog een versnelling onder luide aanmoediging van zijn lopende vriendjes en vriendinnetjes. Dat vond zijn moeder vooral ook zo mooi om te zien. “Hij doet het gewoon samen met de rest. Dan denk je ook: hoezo beperking? Dat woord bestaat nog niet in zijn wereld, gelukkig.”

Daan was trots en blij dat hij de finish in zijn woonplaats haalde. Extra trots kon hij zijn op het bedrag wat hij voor het goede doel Spieren voor Spieren ophaalde. Zijn doel was 500 euro, maar het bedrag zit al op 4000 euro!

Bron: Omroep Gelderland

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: