Direct door naar content
Nieuw: Uniek Sporten Thuis! afbeelding nieuwsbericht

Nieuw: Uniek Sporten Thuis!

29 juni 2022

Vanaf vandaag kun je thuis in je eigen tempo oefeningen doen om fitter worden. We lanceren namelijk de nieuwe Uniek Sporten Thuis! Met deze laagdrempelige website zorgen we dat je met een beperking gewoon vanuit huis in beweging kunt komen. Beginnen met sport en bewegen was nog nooit zo gemakkelijk.

Als jij door je beperking sporten en bewegen maar ingewikkeld vindt, dan hebben we een geruststellende gedachte: je bent niet de enige! Bij de ruim 1,7 miljoen mensen met een beperking in Nederland vormen fysieke inactiviteit, overgewicht en lage vitaliteit een groot probleem bij mensen met een beperking. Dat probleem wordt mede veroorzaakt door een gebrek aan op maat gesneden leefstijladviezen, slechte toegankelijkheid van sportfaciliteiten en negatieve ervaringen en belemmeringen bij het sporten. Uit onderzoek van het CBS en RIVM blijkt dat 34% van de Nederlanders met een lichamelijke beperking voldoet aan de beweegrichtlijnen en dat 27% van deze groep wekelijks sport. Deze percentages liggen in de algemene Nederlandse populatie op 54%.

De ervaring van Sjaak

Sjaak van Zuylen (69) maakte al gebruik van deze voorloper van de Uniek Sporten Thuis. Hij heeft aan uitgezaaide prostaatkanker een incomplete dwarslaesie overgehouden. Na zijn revalidatie was hij volledig op een rolstoel aangewezen. Dat Sjaak gewoon thuis aan de slag kon met de oefeningen, heeft voor hem veel opgeleverd. “Toen ik net begon was ik blij dat ik een paar honderd meter kon lopen met de rollator en nu kan ik zo een paar kilometer lopen. Ik maak nog steeds af en toe gebruik maken van mijn rolstoel, maar hier thuis gebruik ik voornamelijk mijn rollator. Alles wat bijgehouden kon worden, heeft daaraan bijgedragen, er staan heel veel oefeningen in beschreven die ik heb gedaan.”

Oefeningen en beweegvideo’s

De ervaringen van Sjaak hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Uniek Sporten Thuis. Ook jij kunt vanaf nu gebruik maken van deze website met oefeningen en beweegvideo's. Uniek Sporten Thuis zorgt er zo voor dat je met jouw beperking ook vanuit huis fit kunt blijven. 

Start direct gratis met je eerste workout via de pagina van Uniek Sporten Thuis

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: