Direct door naar content
Eerste Special Sport Dag in Vught groot succes afbeelding nieuwsbericht

Eerste Special Sport Dag in Vught groot succes

30 juni 2022

Iedereen moet de kans krijgen om te kunnen sporten of bewegen. Het zorgt er namelijk voor dat je lekkerder in je vel zit! Sport en bewegen heeft een positieve invloed op zowel de mentale als lichamelijke gezondheid. Daarnaast draagt het bij aan het leggen en onderhouden van sociale contacten. Kortom je zou iedereen aanraden om te gaan sporten of bewegen. Iedereen! Dus ook mensen met een beperking. En daarom organiseerde MOVE Vught afgelopen zaterdag de Special Sport Dag op het sportpark van Prins Hendrik in Vught.

Een sportieve middag waarbij bezoekers met een beperking kennis konden maken met de verschillende sportaanbieders en hun activiteiten. Zo konden de bezoekers deelnemen aan boccia (SVG), special voetbal (Real Lunet/Zwaluw), frame running en special atletiek (Prins Hendrik), special tennis en padel (TV Bergenshuizen), running en walking blind (Running Blind), G-hockey (MOP), een rondje op de Berkel Bike en luisteren en kijken naar de informatie over zwemmen (Dommelbaarzen).

De middag werd compleet gemaakt door zang- en entertainmentkunsten van Wally Preyll, een ijsje van de Vughtse IJsboerderij en de heerlijke stroopwafels en koffie van Caffè Barista

Een van de doelen is natuurlijk ervoor zorgen dat heel veel mensen een hele fijne en sportieve middag hebben gehad. Maar natuurlijk hopen we ook dat er bezoekers enthousiast geworden zijn die ook na de Special Sport Dag een proefles gaan nemen bij één van de aanbieders.
Uiteraard staat MOVE, samen met Uniek Sporten, tot ieders beschikking om te ondersteunen in de zoektocht naar een geschikte sportactiviteit. Wil je weten wat er nog meer wordt aangeboden op het gebied van Special Sport? Neem dan eens een kijken op de website van Uniek Sporten. Wil je direct in contact komen met één van de buurtsportcoaches die jou willen helpen in Vught? Stuur dan een mailtje naar vught@unieksporten.nl of bel naar 06-45796883.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: