Direct door naar content
Jeugdfonds helpt je met contributie sportclub afbeelding nieuwsbericht

Jeugdfonds helpt je met contributie sportclub

01 juli 2022

Sporten bij een vereniging is leuk en heeft allerlei voordelen, zoals meer sociale contacten en goede trainers. Zeker sporters met een beperking weten dat sporten bij een club ook kosten met zich meebrengen. Voor gezinnen die de contributie van een sportclub niet kunnen betalen biedt het Jeugdfonds Sport en Cultuur een oplossing: jij kiest een club en het fonds betaalt de contributie.

De kosten voor het lidmaatschap van een voetbalclub, zwemvereniging of wielerclub zijn niet in ieder gezin even vanzelfsprekend. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur vindt dat dit geen drempel mag vormen om te gaan sporten, want dit is voor ieder kind goed en belangrijk. Dat geldt dus ook voor kinderen met een beperking, waar de kosten voor sport en bewegen al snel hoger zijn dan voor kinderen zonder beperking.

Kies een club

De campagne ‘Kies een club’ is specifiek bedoeld om gezinnen die minder te besteden te hebben te helpen. Om gebruik te maken van deze regeling neem je contact op met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan via het telefoonnummer 088 – 8 800 888 (ma t/m vrij 9-21 uur) of via een aanvraagformulier. Daarna wordt een intermediair gezocht: iemand die werkt met kinderen en jongeren. Dit is bijvoorbeeld een juf, meester, of een sociaal wijkteam. Deze persoon neemt contact met je op en vervolgens doen jullie samen een aanvraag zodat je kind lid kan worden van een club.

Ga voor alle informatie naar www.kieseenclub.nl

Ben je nog op zoek naar een sport? Kijk dan ook gerust eerst eens in de sportzoeker voor ideeën.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: