Direct door naar content
Podcast over leven met licht verstandelijke beperking afbeelding nieuwsbericht

Podcast over leven met licht verstandelijke beperking

30 juni 2022

Over leven met een beperking worden al allerlei inspirerende en informerend podcasts gemaakt. Natuurlijk ken je al onze ONBEPERKT-podcast, maar er is veel meer. Als we een nieuwe interessante show horen dan delen we die graag met je. Over leven met licht verstandelijke beperking bestond bijvoorbeeld nog geen podcast, die is de instelling ’s Heeren Loo afgelopen maand begonnen: 1 op de 17.

De titel van de podcast slaat op het aantal mensen in Nederland dat een licht verstandelijke beperking (LVB) heeft, dat is dus 1 op de 17. Dat komt neer op 1,1 miljoen Nederlanders. Vaak zie je aan hen niet direct dat ze een beperking hebben, maar toch lopen zij tegen onbegrip en onwetendheid in de samenleving aan. Met de podcast wil ’s Heeren Loo hier wat aan doen.

Anders leren kijken

In zeven afleveringen gaat gezinsbehandelaar Maria Proost in gesprek met zowel mensen met een LVB als professionals. Het gaat dan bijvoorbeeld over schoolkeuze, regels op de werkvloer en zwaardere thema’s als trauma’s. In de eerste aflevering krijgt Miranda de ruimte haar verhaal te doen. Zij ontdekte pas op haar 35ste dat ze een LVB heeft. “Waar ik soms moeite mee heb is dat de buitenwereld mij niet altijd neemt zoals ik ben. Ik hoop dat door deze podcast luisteraars anders gaan kijken naar mensen met een lichte verstandelijke beperking.”

De podcast ‘1 op de 17’ is vooral bedoeld voor (zorg)professionals, ouders en verwanten van mensen met een licht verstandelijke beperking. Als je zelf een LVB hebt dan kan het natuurlijk ook interessant zijn om te luisteren. Ga voor meer informatie over de podcast naar Sheerenloo.nl of zoek de afleveringen op in je podcastapp.

Fan van podcasts? Luister dan zeker de nieuwe aflevering van de ONBEPERKT-podcast met Hein Noortman

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: