Direct door naar content
Een grote smile bij Daan door nieuwe sportrolstoel afbeelding nieuwsbericht

Een grote smile bij Daan door nieuwe sportrolstoel

07 juli 2022

“Joeheeeeeeeeeeeeeeeee!”, schreef Saskia Ott in een enthousiaste mail aan Uniek Sporten toen de nieuwe sportrolstoel voor haar zoon Daan van Veen was geleverd. Zijn supersnelle Qantum 6 Edge sportrolstoel werd met hulp van Uniek Sporten Hulpmiddelen gefinancierd. Daardoor kan Daan zijn hobby en uitlaatklep straks weer oppakken: e-hockey. Tijdens oefenrondjes op een parkeerterrein ging de smile niet meer van zijn gezicht.

Daan heeft de spierziekte van Duchenne en in elektrisch rolstoel hockey, kortweg e-hockey, heeft hij een sport gevonden waar hij veel plezier uithaalt. Hij gebruikte bij trainingen en wedstrijden een tweedehands rolstoel die hij van iemand kon overnemen. Die stoel was toen al tien jaar oud en was nu duidelijk aan vervanging toe. De accu’s werken niet meer zoals ze zouden moeten doen, wat bij een elektrische rolstoel natuurlijk niet handig is.

Uniek Sporten Hulpmiddelen

De noodzaak voor een nieuwe sportrolstoel werd nog groter door een ingrijpende rugoperatie die Daan eerder dit jaar moest ondergaan. Daan werd daarbij vanaf zijn nek tot aan zijn bekken vastgezet, waardoor hij in zijn rolstoel ook goede ondersteuning nodig heeft. Een goede sportrolstoel op maat is daarom voor hem nu extra nodig om zijn hobby te kunnen blijven doen. Het zoeken naar een stoel die op zijn lichaam is aangepast is zinloos en de aanschaf van een nieuwe stoel was voor hem en zijn ouders financieel niet haalbaar. Uniek Sporten Hulpmiddelen bood daarom voor hen de ideale oplossing. De eigen bijdrage die na financiering uit het sportbudget van de WMO en Uniek Sporten Hulpmiddelen overbleef was wel haalbaar.

Testrondjes

En vorige week was het dan zover: de nieuwe sportrolstoel voor Daan werd geleverd! “Wauw, wat ziet hij er prachtig uit!”, schreef Saskia in haar mail. Het belangrijkste was vooral dat de stoel ook goed zat. Dat hadden ze natuurlijk gelijk getest op het parkeerterrein van de Aldi, vlakbij waar ze wonen. Richard van leverancier Commandeur zette de stoel voor Daan even op maximaal accelereren zodat hij de snelheid kon testen. “Na de nodige rondjes werd de smile op Daans gezicht groter en groter. Natuurlijk is het nog geen sporthal, maar het vlakke asfalt van het parkeerterrein gaf al wel een goed beeld en gevoel van de capaciteit van de stoel en dat vond Daan al helemaal geweldig!”, aldus zijn moeder.

Uitlaatklep

Voor haar en Daan schieten woorden tekort om hun dankbaarheid en enthousiasme te uiten. “Een sportstoel als deze, die ook toekomstgericht nog heel goed en lang mee kan, hadden wij nooit zelf kunnen financieren. Daans hobby en uitlaatklep is met deze sportrolstoel veiliggesteld.” Het wachten is nu nog even op groenlicht van de artsen uit het Erasmus ziekenhuis en dan kan hij hopelijk na de zomerstop weer zijn sport oppakken. “De komende tijd zal het Alditerrein nog even als oefenplek fungeren, maar we kijken al uit naar het spelen in de sporthal.”

Grote lach

Niet alleen Daan was bijzonder blij met zijn nieuwe sportrolstoel, als moeder maakte het Saskia ook gelukkig. “Door de complicaties na de operatie was Daan lange tijd, hoe begrijpelijk ook, niet zichzelf. Niet de positieve, blije gozer die hij meestal is. Het was echt een rottijd waar hij doorheen moest. Als ik dan nu die grote lach op zijn gezicht zie als hij zijn prachtige nieuwe stoel uittest op het parkeerterrein, dan kan ik alleen maar zeggen dat mij dat vervult van trots, dankbaarheid en geluk vanuit mijn tenen tot mijn kruin.”

Daan in rolstoel

Heb jij net als Daan ook een nieuw sporthulpmiddel nodig om je sport te kunnen beoefenen? Kijk dan bij Uniek Sporten Hulpmiddelen voor alle informatie en mogelijkheden: van uitleen tot financiering.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: