Direct door naar content
Winst voor ambassadeurs Diede en Jetze! afbeelding nieuwsbericht

Winst voor ambassadeurs Diede en Jetze!

11 juli 2022

Het was een bijzonder goed sportweekend voor onze ambassadeurs Diede de Groot en Jetze Plat. Diede won op Wimbledon haar vijftiende Grand Slamtitel en Jetze won in Montreal een belangrijke wedstrijd in de World Triathlon Para Series. Een korte terugblik op die prestaties.

Diede de Groot was op het heilige gras van Wimbledon natuurlijk de torenhoge favoriet, maar ze moest die status nog wel waarmaken. In de finale versloeg de 25-jarige rolstoeltennisster haar Japanse concurrente Yui Kamniji uiteindelijk in twee sets (6-4, 6-2). Ze won het grastoernooi daarmee voor de vierde keer, waardoor ze nu in totaal vijftien Grand Slams op haar naam heeft geschreven.

‘Ook maar een mens’

Ze is door deze nieuwe zege op een indrukwekkende reeks van 55 ongeslagen wedstrijden gekomen. Toch noemde ze deze finale in een reactie bij het AD een “gevecht”. “Ik ben blij dat ik de partij naar me toe heb kunnen trekken. Het is mooi, zo’n reeks van 55 partijen, maar ik houd me er niet echt mee bezig. Natuurlijk kan het een keer misgaan, ik ben ook maar een mens.”

Bekijk hier de beelden van het beslissende moment:

In het dubbelspel wist Diede samen met Aniek van Koot de finale van Wimbledon net niet te winnen. Het Japans-Amarikaanse duo Kamiji-Mathewson was met twee sets te sterk voor de Nederlandse vrouwen.

Jetze Plat

Paratriatleet Jetze Plat was afgelopen weekend naar het Canadese Montreal afgereisd voor een belangrijke wedstrijd. In de tweede race voor de World Triathlon Para Series pakte hij de nodige punten voor de wereldranglijst. Jetze had al de snelste zwemtijd en begon als derde aan het handbiken, maar de kleine achterstand zette hij al snel om in een voorsprong. Tijdens de afsluitende 5 km wheelen nam hij nog meer afstand van zijn concurrenten. Hij finishte uiteindelijk ruim twee minuten voor landgenoot Geert Schipper.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jetze Plat (@jetze_plat)

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: