Direct door naar content
Start het nieuwe seizoen goed met crowdfunding! afbeelding nieuwsbericht

Start het nieuwe seizoen goed met crowdfunding!

26 juli 2022

Bij veel sportclubs is het nu zomerstop. Dat is een goed moment om na te denken over de start van het volgende seizoen in september. Misschien is jouw club van plan om dan werk te maken van nieuw sportaanbod voor aangepaste sport of zouden jullie het leuk vinden om een evenement voor sporters met een beperking te organiseren. Als je dit soort goede ideeën in de ijskast wil zetten omdat de clubkas het niet toelaat, is het goed om nu alvast na te denken over de mogelijkheden van Uniek Sporten Crowdfunding.

Uniek Sporten is in 2020 gestart met een eigen crowdfundingplatform om zo sporten voor iedereen mogelijk te maken. Hier kun je als vereniging of stichting een eigen campagne starten om geld in te zamelen voor bijvoorbeeld de aanschaf van framerunners of om een G-toernooi te organiseren. Door crowdfunding hebben we samen al mooie resultaten neer kunnen zetten: In totaal zijn 90 projecten afgerond en is ruim 360.000 euro opgehaald dankzij ruim 2400 donateurs. Het belangrijkste resultaat wat telt: door extra financiële steun konden meer dan duizend mensen met een beperking sporten!

3 stappen

Heb je ook een goed idee waarmee je de drempel te verlagen om met een beperking te sporten? Maak je dan geen zorgen over het geld dat je daarvoor nodig hebt. Dat heb je met crowdfunding zo bij elkaar! Dat werkt in drie simpele stappen:

  1. maak eenvoudig en snel een projectpagina aan. Daar kun je potentiële donateurs overtuigen waarom ze jouw project moeten steunen.
  2. je maakt direct een vliegende start: als je project is goedgekeurd krijg je al 40% van het streefbedrag (met een maximum van 5000 euro). Het kan dat bovenop dat bedrag ook nog een matchfunder in jouw project stapt om een bepaald percentage van het streefbedrag te financieren.
  3. Als duidelijk is hoeveel geld je nog nodig hebt, kun je aan de slag met stap 3: je crowdfundingcampagne delen op social media en in appgroepen.

Provincie Zuid-Holland

Zit jouw vereniging of stichting in de provincie Zuid-Holland? Let dan even extra goed! Verenigingen uit Zuid-Holland die een evenement of toernooi voor sporters met een beperking willen organiseren, krijgen bij Uniek Sporten Crowdfunding een extra vliegende start. De provincie Zuid-Holland en Fonds Gehandicaptensport financieren direct al 75% van het benodigde bedrag. Voor het deel wat nog overblijft kun je dan een crowdfunding campagne opzetten.

Anne Koning, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland is enthousiast over Uniek Sporten Crowdfunding. “Bewegen is essentieel voor onze gezondheid en ons welzijn. Maar als je een beperking hebt, is bewegen vaak niet vanzelfsprekend. Met deze subsidie verlagen we de drempel om te gaan sporten. Zo bouwen we aan een beweegvriendelijke provincie met gezonde en blije inwoners. Voor iedereen.”

Ga voor alle informatie en voorwaarden naar Uniek Sporten Crowdfunding en start je eigen campagne!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: