Direct door naar content
Deze 5 unieke sportboeken zijn om te verslinden afbeelding nieuwsbericht

Deze 5 unieke sportboeken zijn om te verslinden

28 juli 2022

Wat neem je mee als je op vakantie gaat? Sportboeken, want je moet natuurlijk wel wat te lezen hebben. We geven je daarom hieronder een paar boekentips waarmee je aan de rand van het zwembad, op het strand of in het vliegtuig of de trein uren mee zoet bent. Deze inspirerende verhalen van en over sporters met een beperking zijn om te verslinden!

Kampioen op één been - Edwin de Wolf -

Ex-militair Edwin de Wolf was al te gast in de ONBEPERKT-podcast, maar als je nog meer over hem wilt weten is zijn boek echt een aanrader. Hij vertelt zijn complete verhaal van het moment dat op zijn 24e als groepscommandant in Srebrenica op een mijn stapt tot zijn overwinning in de Invictus Games 2017 en hij ‘kampioen op één been wordt’. Zijn boek is een heel persoonlijk en intens verhaal over moed, toewijding en uitzonderlijke veerkracht. En het zet aan het denken. Hoe sterk ben jijzelf? Waar ligt de grens van jóuw kunnen? Wat weerhoudt je van geluk en succes?

Geen golf te hoog – Willem Hooft

“Lopen kan ik niet meer, maar vliegen ga ik leren.” Dat is het motto van Willem Hooft achterop zijn boek. Het is ook precies de samenvatting van zijn verhaal. In 2016 liep hij als gevolg van een ernstig motorongeluk een dwarslaesie opliep en belandde hij in een rolstoel belandde. Zijn langgekoesterde droom om in Zuid-Afrika te surfen bleef staan en daar begon hij daarom al tijdens zijn revalidatie een zoektocht naar mogelijkheden om met verlamde benen te gaan kitesurfen. In zijn boek vertelt hij over de lange weg die hij aflegde, waardoor hij nu zelfs tot de wereldtop in het kitesurfen behoort. Zijn boek is daarmee vooral een grote levensles: stop nooit met dromen.

Paralympisch boek: Van Rome 1960 naar Tokio 2020

Nederland heeft een lange geschiedenis met de Paralympische Spelen. Wist jij bijvoorbeeld dat in 1980 de Paralympische Spelen in Arnhem werden georganiseerd? En nog verder terug in 1960 deed Nederland ook al mee aan de Spelen van Rome. In het unieke boek Van Rome 1960 naar Tokio 2020 is die zestig jaar geschiedenis van Nederland op de Paralympische Spelen voor het eerst bij elkaar gebracht tot een compleet naslagwerk. Het boek telt maar liefst 544 pagina’s en staat vol foto’s, statistieken, verhalen en interviews met paralympische sporters van toen en nu. Het is kortom een must voor iedere sportliefhebber!

Overwinnen - Femke Oepts

Toen fotografe Femke Oepts in 2016 door een fietsongeluk in revalidatiekliniek Heliomare terechtkwam, raakte ze diep geraakt door andere revalidanten die ze daar ontmoette. “Ik werd omvergeblazen door de mentale weerbaarheid en de wilskracht van die mensen”, vetelde ze ons in een interview. Het bracht haar op het idee om die indrukwekkende verhalen te verzamelen in het boek ‘Overwinnen’. In dat inspiratieboek worden interviews met 17 rolstoelers en experts gecombineerd met krachtige foto’s van Femke. Ze wil zo laten zien dat je ook in een rolstoel nog heel veel wél kan.

Ik ben – Basketbal Experience NL / Robin Wubben

Stichting Basketbal Experience NL zet zich in om de beeldvorming over gehandicaptensport te verbeteren door zoveel mogelijk mensen te laten ervaren wat rolstoelbasketbal is. Het boek ‘Ik BEN’ staat vol verhalen van mensen die dit gedachtengoed steunen. Onder de interviews zit ook het inspirerende verhaal van Arjo Wijnhorst, de oprichter van Uniek Sporten!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: