Direct door naar content
Speel samen met TeamNL Boccia in Veldhoven afbeelding nieuwsbericht

Speel samen met TeamNL Boccia in Veldhoven

28 juli 2022

Van 2 tot en met 6 augustus vindt voor het eerst een internationaal boccia toernooi in Nederland plaats: World Boccia Challenger in Veldhoven. TeamNL heeft hier serieuze medaillekansen dus het is zeker de moeite waard om naar dit sportevenement te komen om te zien hoe sporters met zware motorische beperkingen uit alle hoeken van de wereld de strijd met elkaar aan gaan. Tijdens dit toernooi kun je zelf de sport boccia ook gaan ontdekken tijdens clinics van TeamNL.

Joep Pelsser, topsportcoordinator bij Gehandicaptensport Nederland (de sportbond voor o.a. boccia) is blij dat Nederland een groot internationaal boccia toernooi kan organiseren. “In de afgelopen jaren hebben we veel energie gestoken in het ontwikkelen van het TeamNL Boccia programma. Bij het niveau waarop wij nu trainen en spelen, past het dat we onze sporters ook een podium bieden waarop zij in eigen land kunnen excelleren.” Niet alleen voor de spelers wordt het een beleving, ook aan de fans wordt gedacht. “Het publiek krijgt mooie wedstrijden voorgeschoteld en er zijn ook velden waar je zelf kan spelen, op sommige momenten zelfs samen met TeamNL spelers!”

TeamNL clinic

Joep doelt hier op de TeamNL clinic die op vrijdag 5 augustus op het programma staat. Dit is het moment alle ins- en outs van boccia te leren. Hier hoor je wat de slimste tactieken zijn en kun je oefenen hoe je het beste kunt gooien, schoppen of rollen? Of je al boccia ervaring hebt of niet, in deze clinic maken TeamNL spelers je nóg enthousiaster voor deze paralympische sport. Je hoeft je niet apart aan te melden voor deze clinic. Wanneer je een gratis ticket voor het toernooi aanschaft, kun je gewoon langskomen!

Gehandicaptensport Nederland organiseert rond de World Boccia Challenger nog meer workshops en clinics voor mensen met een beperking, sportverenigingen, buurtsportcoaches en andere professionals en geïnteresseerden. Op die manier wil de organisatie zoveel mogelijk mensen met en zonder beperking bij het evenement betrekken.

Workshops

Wat kun je zoal doen en verwachten? Op 2 augustus is er een multisportdag waar je als sporter met beperking allerlei sporten kunt uitproberen. Woensdag 3 augustus worden twee workshops gegeven die interessant kunnen zijn voor trainers bij sportverenigingen of bijvoorbeeld buurtsportcoaches. In de workshop ‘auditief’ leer je te communiceren met je handen, lijf en je ogen, en krijg je praktische tips over het begeleiden van dove en slechthorende sporters. In de workshop ‘inclusief’ ga je aan de slag met het thema inclusieve vereniging: hoe zorg je dat iedereen zich welkom voelt op de club?

Ga voor alle informatie over het toernooi en de side-events naar Gehandicaptensport Nederland

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: