Direct door naar content
Bootcamp: lekker sporten in de buitenlucht! afbeelding nieuwsbericht

Bootcamp: lekker sporten in de buitenlucht!

16 augustus 2022

Je ziet ze tegenwoordig overal in stadsparken, op pleintjes en andere openbare plekken: bootcampgroepjes. Bij deze vorm van fitness werk je in de buitenlucht met een klein groepje aan je conditie en je kracht. Dat kan dus overal! En dat is zeker ook iets voor jou, want bootcamplessen zijn goed aan te passen aan jouw beperking of chronische aandoening.

Bootcamp klinkt heel erg stoer en dan is het ook zeker. Misschien denk jij vooral aan van die stormbanen voor militairen, maar deze beweegvorm is al veel meer dan dat extreme. Het is juist zo populair omdat je het op je eigen niveau kunt doen. Een motiverende trainer zorgt dat je goed begeleid wordt bij de oefeningen en dat je ook net een stapje harder kunt als je dat wil. Het is daarom wel goed om vooraf duidelijk aan te geven wat jouw beperking is en waar jouw limieten liggen. Jij bepaalt uiteindelijk natuurlijk altijd zelf hoe ver je gaat. Zo is bootcamp met iedere beperking geschikt te maken.

Lichamelijke beperking

Net als fitness is bootcamp geschikt voor allerlei beperkingen omdat je het op je eigen niveau kunt doen. Met een lichamelijke beperking kun je bijvoorbeeld samen met de trainer naar een creatieve oplossing zoeken. Heb je maar één arm? Dan kun je proberen met één arm op te drukken. Of als je benen niet of minder functioneren dan weet de trainer met zijn meegebrachte kettlebells en andere materialen wel een oefening voor je armen of buikspieren. Zelfs met een auditieve beperking kun je je aansluiten bij een bootcampgroep. Daar zijn ook speciale groepjes voor, waarbij de trainers meer aandacht besteden aan de uitleg.  

Verstandelijke beperking

Bootcamp is ook heel erg geschikt als je een verstandelijke beperking of een vorm van autisme hebt. Daar bestaan ook gespecialiseerde trainers voor. In de buitenlucht op een rustig grasveldje heb je minder prikkels. En in een klein groepje leer je in zo’n training ook met specifieke oefeningen samen te werken met anderen.

Stoom afblazen

Wat je beperking ook is: bootcamp is een ideale workout om even stoom af te blazen van je dagelijkse spanningen en frustraties. Zeker als de instructeur boksen toevoegt aan zijn les dan kun je even alles eruit stoten! Bootcampen vraagt in eerste instantie om wat inspanning, maar dat zorgt daarna weer voor ontspanning. En daar krijg je weer nieuwe energie van!

Kijk voor alle mogelijkheden bij jou in de buurt op de pagina over bootcamp

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: