Direct door naar content
De Summer of Esports is van start afbeelding nieuwsbericht

De Summer of Esports is van start

21 juli 2022

Van 18 juli tot en met 21 augustus staat Rotterdam volledig in het teken van Esports, gaming en gamification. Dan vindt de derde editie van de Summer of Esports plaats. Jongeren van 8 t/m 18 jaar kunnen tijdens de Summer of Esports aansluiten bij allerlei activiteiten in de hele stad. En daar kan jij ook bij zijn! Want dit event is toegankelijk voor iedereen.

‘’In Rotterdam omarmen we de populariteit van Esports. Het samen bezig zijn met Esports en het competitie-element verbindt. Daarnaast is het goed te koppelen aan sporten en bewegen. De Summer of Esports biedt deze zomervakantie weer alle jongeren de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met Esports. De jongeren kunnen bewegen en elkaar ontmoeten tijdens de gratis activiteiten door de hele stad,’’ aldus wethouder Faouzi Achbar.

GameTime, programma in de wijken

De Summer of Esports is in heel Rotterdam te beleven. Gamen en bewegen komen hierbij samen middels FIFA skillgames, Real Life Fortnite en de GameGymwall. Daarnaast is er ruimte voor een game op de Playstation 5 of Nintendo Switch. Al deze activiteiten zijn verdeeld in 15 verschillende wijken, waardoor het voor iedereen makkelijk te bezoeken is.

E-zone bij World Police & Fire Games

Van 22 juli tot en met 31 juli worden voor het eerst in de historie de World Police & Fire Games gehouden in Nederland. Rotterdam Ahoy is het sportieve middelpunt in deze periode, waar maar liefst 15 van de 62 sporten worden georganiseerd. Hier is de Summer of Esports aanwezig met een fantastische E-zone. In deze zone kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van Esports en in de virtuele wereld stappen, achter het stuur als Max Verstappen klimmen of meedoen met een potje FIFA, Fortnite of Mario Kart.

Heartbeatgames, 300 deelnemers & Soufiane Touzani zorgen voor een uniek record voor Rotterdam

Op woensdag 17 augustus wordt de Schiecentrale in Rotterdam omgetoverd tot een ultieme gaming ervaring. Tijdens deze dag worden er zoveel mogelijk hartslagen behaald met Esports en gaming, het allereerste record op dit gebied voor de stad Rotterdam. In verschillende tijdsloten kunnen in totaal 300 deelnemers meedoen aan dit evenement in de zomervakantie. De bezoekers kunnen zelf bepalen welke games er gespeeld worden: Dansen met Just Dance, actief bewegen in een virtuele wereld, het record van Touzani verbreken met Ballie of racen in een simulator.

Nieuwe game: Volley Runner

Tijdens de Summer of Esports wordt er een speciaal ontwikkelde online game gelanceerd voor het WK Volleybal 2022, genaamd Volley Runner. Hierdoor komen de Nederlanders middels een nieuwe manier, gamification, in contact met een topsportevenement dat vanaf 23 september van start gaat in Rotterdam en Arnhem. De game is vanaf half augustus te downloaden in de App Store en Google Play.

HADO

HADO is ’s werelds eerste Technosport: een combinatie van sport en gaming met behulp van Augmented Reality (AR). De spelers strijden in teamverband in een arena door het gooien van energieballen naar hun tegenstander. Simpel gezegd, trefbal met een digitaal sausje. Tijdens de Summer of Esports wordt op dinsdag 2 augustus een workshop georganiseerd waarbij jongeren kennismaken met alle aspecten van HADO. Deze activiteit zal plaatsvinden in de Nieuwe Persoonshal.

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Mocht je twijfelen of je alle activiteiten kunt meedoen? Neem dan contact op met de organisatie: info@summerofesports.nl. Voor meer informatie over de Summer of Esports of aanmelden voor de Heartbeatgames, bezoek de website: www.summerofesports.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: