Direct door naar content
“Mijn droom is spelen in de hoofdklasse” afbeelding nieuwsbericht

“Mijn droom is spelen in de hoofdklasse”

04 augustus 2022

Valentin heeft een droom. Hij speelt rolstoelhockey in de overgangsklasse, de een na hoogste klasse in Nederland, en hij wil naar de hoofdklasse. Zijn oude vertrouwde hockeyrolstoel laat hem af toe in de steek. Hij heeft hard een nieuwe nodig om zijn droom te realiseren. Daarom doet hij mee met de campagne van Fonds Gehandicaptensport rond La Vuelta Hollanda. En om andere mensen met een beperking te helpen met het financieren van een sporthulpmiddel.

Van jongs af aan heeft Valentin de spierziekte SMA. Zijn spieren krijgen te weinig prikkels waardoor ze steeds slapper worden en hij in een rolstoel zit. Dankzij Spieren voor Spieren kan hij meedoen aan allerlei te gekke activiteiten die ze organiseren. Valentin: “Ik ben verschillende keren in Land van Ooit geweest. Daar komen veel profvoetballers. De eerste keer, lang geleden, was Dirk Kuijt er ook. Die zat toen nog in Jong Oranje. We zijn ook naar allerlei dierentuinen en het Dolfinarium geweest. Het is altijd leuk. Ik heb er altijd zin in.”

La Vuelta Hollanda

Op de website van Spieren voor Spieren meldde hij zich aan om kind-ambassadeur te worden. “Dat vond ik leuk. In het begin heb ik een fotoshoot gehad en nu gebruiken ze af en toe mijn hoofd voor het een of het ander. Dat vind ik prima. Ik vind het fijn als ik wat voor anderen kan betekenen. Daarom doe ik ook mee aan de campagne van Fonds Gehandicaptensport rond La Vuelta Hollanda. Ik heb niet zoveel met wielrennen, mijn vader wel, maar ik vind het wel een goede actie.”

100.000 euro

Het doel van de campagne is geld ophalen waarmee sporthulpmiddelen voor mensen met een beperking gefinancieerd kunnen worden. “Het streefbedrag is 100.000 euro”, zegt Valentin. “Dat geld is wel nodig. Steeds meer mensen met een beperking dienen een aanvraag in. Dat is goed natuurlijk. Dan kunnen er straks meer mensen sporten. Maar dan moet er wel geld zijn. Daarom willen we zo veel mogelijk geld ophalen. Er zijn weer foto’s van me gemaakt. Die komen langs het parcours te hangen. Ik vraag mensen om te geven.”

Hoogtepunt van de week

Zelf doet Valentin aan rolstoelhockey. “Dat is een van de weinige sporten die ik kan doen. Ik vind het heel leuk. Je hebt veel lol met elkaar en je bent lekker actief bezig. Ik train één keer in de week en op enkele zaterdagen spelen we competitie. Ik kom door het hele land. Ik woon in Den Bosch en soms moeten we naar Stadskanaal. Dat is het verste weg. Dan zitten we twee à drie uur in de auto. Dat vind ik niet erg.” Zijn vader die op de achtergrond meeluistert vult aan: “De trainingen en de competitiedagen zijn het hoogtepunt van de week. Daar kijken ze naar uit.”

Kleine en grote beetjes

Valentin speelt nu in de overgangsklasse, de een na hoogste klasse in Nederland, en wil naar de hoofdklasse. “Dat is een droom van me. Mijn hockeyrolstoel is alleen niet zo goed. Die is al tien jaar oud. Ik heb een nieuwe nodig. Dat kan ook helpen om mijn droom waar te maken. Dat zou echt super zijn. Dus mensen geef geld zodat mensen met een beperking sporthulpmiddelen kunnen kopen. Alle kleine beetjes helpen. Wat? Of het ook grote beetjes mogen zijn? Haha, ja zeker.”

Woon jij net als Valentin in één van de parcoursgemeenten van La Vuelta Holanda en heb je een sporthulpmiddel nodig? Meld je dan aan voor deze campagne via evelien@fondsgehandicaptensport.nl. Samen gaan we jouw sporthulpmiddel bij elkaar werven.

Ben je na het lezen enthousiast geworden van Valentin zijn ervaring als kind-ambassadeur bij Spieren voor Spieren? Neem dan eens een kijkje op hun website www.spierenvoorspieren.nl, wie weet word jij wel hun nieuwe ambassadeur!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: