Direct door naar content
Doe mee met de golfclinic van Golfclub Amelisweerd! afbeelding nieuwsbericht

Doe mee met de golfclinic van Golfclub Amelisweerd!

09 augustus 2022

Op 8 september willen we van 16.00 tot 17.00 uur een golfclinic organiseren voor mensen met een fysieke beperking op de Utrechtse Golfclub Amelisweerd

  • Waarom meedoen?

Bewegen is goed voor je, dat weet iedereen. Maar de keuze voor sporten voor mensen met een fysieke beperking is letterlijk en figuurlijk begrensd. Want wat zijn je mogelijkheden als je een ledemaat mist, of een spieraandoening hebt?

  • Waarom golf?

Golf is écht een sport voor iedereen. Ongeacht leeftijd, geslacht, of beperking. Het is een geweldige manier om buiten te zijn, te sporten, vrienden te maken en lotgenoten te ontmoeten. En … golf biedt je tegelijkertijd de mogelijkheid voor persoonlijke uitdaging en groei.

Er is geen reden waarom niet iedereen van de sport zou genieten, ook niet voor mensen met een beperking. De golfsport helpt in het verder ontwikkelen van de balans, het concentratievermogen en het uithoudingsvermogen.

In het verleden heeft de Stichting Revalidatiegolf al verschillende clinics georganiseerd voor mensen met een fysieke beperking en dat was zeer succesvol. Een groot deel van de deelnemers hebben in het nazorgtraject met de stichting olv Jose Loomans hun Golfvaardigheidsbewijs gehaald en spelen nu wekelijks of maandelijks een rondje golf. De doelstelling van de clinic is om jezelf een middag op te laden: lekker buiten zijn en samen spelen met lotgenoten.

  • Durf je het aan?

Meld je aan voor de clinic bij Jose@stichtingrevalidatiegolf.com en je ontvangt van haar alle gegevens om op 8 september lekker mee te doen! Zij is een golfprofessional die o.a. wordt ingehuurd door de Sportbond en zij is oprichter van de Stichting Revalidatiegolf.

José heeft een grote ervaring om mensen met een fysieke beperking op een laagdrempelig manier te begeleiden. Ze ziet aanmelding dan ook met grote vreugde tegemoet! Wedden dat je er geen spijt van krijgt?

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: