Direct door naar content
Een rolstoelpad op grote hoogte in Oostenrijk afbeelding nieuwsbericht

Een rolstoelpad op grote hoogte in Oostenrijk

10 augustus 2022

Als je in een rolstoel zit dan is op vakantie gaan een hele uitdaging. Je kunt niet zomaar overal komen. Toch zul je merken dat op steeds meer plekken met je mee wordt gedacht. Zelfs in de natuur. Zo hebben ze in Oostenrijk een nieuw rolstoelpad geopend hoog in de bergen. Via een kabelbaan kun je 1700 meter hoogte komen waar je een mooie route kunt maken met prachtig uitzicht over de bergen.

Wandelpaden hoog in de bergen zijn meestal niet echt toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt soms een klein stukje in de buurt van een kabelstation rollen, maar echt ver kun je op het ongelijke terrein niet komen. Dat is toch zonde, want als je in rolstoel zit wil je misschien ook van dat wijdse uitzicht kunnen genieten?

1700 meter hoogte

In het Oostenrijkse Reutten is dat nu dus mogelijk! Daar is het eerste deel van een rolstoelpad in alpine omgeving geopend. Via de Hahenkammbahn kom je al bij het bergstation dat op 1700 meter hoogte ligt. Dit station en de gondels zijn al roelstoeltoegankelijk dus je rolt boven zo de route op. Daar volg je een deel van de bekende Alpenroseweg naar de Lechasauer Alm.

Met ondersteuning

Deze route is ongeveer twee kilometer, maar vergis je niet: je bent in de bergen. Het pad is dan wel mooi vlak gemaakt, maar je moet nog steeds klimmen en dalen. Vanuit het toeristenbureau van Reutte wordt daarom aangeraden een aankoppelbike met ondersteuning te gebruiken, zodat je makkelijker omhoog komt. Dat beetje komt met de 90 hoogtemeter nog goed van pas.

Meer rolstoelpaden

De Alpenroseweg is onderdeel van een groter project, want ze zijn in dezelfde regio met meer bergrolstoelpaden bezig. Op de Dammkrone wordt bijvoorbeeld ook een nieuw pad aangelegd voor rolstoelgebruikers.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: