Direct door naar content
Genomineerden Amsterdamse Pluim 2022 bekend afbeelding nieuwsbericht

Genomineerden Amsterdamse Pluim 2022 bekend

24 augustus 2022

Vol enthousiasme is er dit jaar weer begonnen met de organisatie van de Amsterdamse Pluim, de sportprijs voor een sportclub die zich onderscheidt met zijn aanbod voor mensen met een beperking. Cliëntenbelang Amsterdam organiseert deze prijs in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Met deze prijs zetten we elk jaar een deel van het sportaanbod voor mensen met een beperking in de schijnwerpers.

Jaarlijks worden een aantal clubs voor de Pluim genomineerd. De visitatiecommissie bezoekt deze clubs. De commissie bestaat uit ervaringsdeskundige vrijwilligers met een hart voor sporten voor mensen met een beperking. De visitatiecommissieleden beoordelen de clubs op verschillende onderdelen en geven hen een cijfer. 

De genomineerden zijn: ASV Lebo, Sailability de Koenen, Dans Dans Dans, Revasport en het rolstoelhockey bij Only Friends.

Eind september wordt de top 3 bekend van de bezochte sportclubs. Zij maken kans om de Amsterdamse Pluim te winnen. Vervolgens kunnen alle Amsterdammers vanaf november op 1 van de 3 clubs stemmen via de stemwebsite van Topsport Amsterdam.

Lees meer op de website van Cliëntenbelang Amsterdam: https://www.clientenbelangamsterdam.nl/actueel/nieuws/genomineerden-amsterdamse-pluim-2022-bekend

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: