Direct door naar content
De Bechterew-volleybalgroep.  afbeelding nieuwsbericht

De Bechterew-volleybalgroep.

29 augustus 2022

Aankomend seizoen zal een nieuw team onder de vlag van VVH gaan spelen: de Bechterew-volleybalgroep. 

De groep was op zoek naar een nieuwe vereniging, nadat de reumapatiëntenvereniging de volleybalgroep niet meer ondersteunde. Via @GA! Harderwijk zijn we met elkaar in contact gekomen, en daarna was het snel geregeld. 

De ziekte van Bechterew is de bekendste vorm van axiale SpA – een verzamelnaam voor reumatische aandoeningen waarbij ontstekingen aanwezig zijn in het bekken en de wervelkolom. Wil je hier meer over weten, ga dan naar: https://www.stichting-axialespa.nl

De Bechterew-volleybalgroep zal gaan trainen op de dinsdagavond in de sporthal op het Biezenplein. Er wordt getraind met een lichtere bal en vereenvoudigde spelregels. Volleyballen op deze wijze is een belangrijke manier om het lichaam soepel te houden voor mensen met deze aandoening. Ook kan het voor anderen een mogelijkheid zijn om ondanks wat lichamelijke klachten toch te blijven volleyballen. De naam Bechterew groep zal dan in de loop van de tijd worden aangepast.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: