Direct door naar content
Jeugdteam rolstoelbasketbal Rheden weer van start! afbeelding nieuwsbericht

Jeugdteam rolstoelbasketbal Rheden weer van start!

30 augustus 2022

Kinderen met een fysieke beperking zijn moeilijk in beweging te krijgen. Daar wil rolstoelbasketbalvereniging de Rhedense Rollers iets aan doen. Het opzetten van een jeugdteam van 8 t/m 16 jaar in maart 2022 was een initiatief dat al tot enkele aanmeldingen heeft geleid. Maar deze vereniging wil nog meer jeugd met een beperking aan het sporten proberen te krijgen. Vanaf de maand september 2022 starten de Rhedense Rollers daarom een voortgezette campagne om nieuwe jeugdleden te werven.

Sociaal isolement
Het is bekend dat jongeren met een fysieke beperking veel meer tijd zittend doorbrengen dan anderen zonder handicap. Doorgaans vinden zij bovendien moeilijk aansluiting bij een sportvereniging. Hierdoor dreigt een kind met een fysieke handicap in een sociaal isolement terecht te komen, met alle gevolgen vandien voor het totale functioneren en het welzijn van het kind.

Gekleurde basketballen
De Rhedense Rollers willen voor kinderen met een fysieke beperking de drempel verlagen om lid te worden. Binnen de vereniging gaat het niet alleen om de sport en het bewegen, maar ook om de gezelligheid en het plezier. Zo zijn er voor de jeugd gekleurde basketballen. Sport wordt een spel en andersom. Door in verenigingsverband te bewegen krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen. Daarnaast ontwikkelen zij meer respect voor zichzelf en voor anderen die ook moeten leren leven met hun fysieke beperkingen.

Iedereen is welkom
De trainingen voor de jeugd vinden wekelijks plaats in Sporthal De Dumpel in Velp, na de zomervakantie vanaf zaterdag 10 september 2022 tussen 10:00 en 11:30 uur. Iedereen is welkom om er eens te komen kijken of om ter oriëntatie meteen een leuk spelletje rolstoelbasketbal mee te doen. Er zijn voor dat doel extra sportrolstoelen beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie over de Rhedense Rollers en voor de contactgegevens.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: