Direct door naar content
Bij The Goalgetters gaat het om meer dan voetval afbeelding nieuwsbericht

Bij The Goalgetters gaat het om meer dan voetval

31 augustus 2022

The Goalgetters is het oudste G-voetbalteam van Brabant. Dat dit G-team van TGG uit Den Bosch het al zo lang volhoudt, komt niet zo zeer door de sportieve successen op het veld. Bij dit bijzondere team gaat het namelijk om veel meer dan voetbal. Die bijzondere band op en naast het veld is in een mooie documentaireserie in beeld gebracht. Na Omroep Brabant is deze serie nu ook op NPO 2 te zien.

In de documentaireserie ‘The Goalgetters: meer dan voetbal’ worden de spelers van het G-team gevolgd op de club en in hun thuissituatie. Je ziet daardoor dat hun dagelijks leven net iets ingewikkelder en dat het voetballen op zaterdag echt een hoogtepunt van de week is. Met de serie wilde documentairemaakster Anne-Marie van Oosteren, de moeder van speler Yannick, laten zien wat het voetbal voor deze jongens en meiden betekent. “Als je de spelers beter leert kennen, snap je waarom het voetbal op zaterdag ook zo belangrijk voor is”, vertelde ze in een interview op NPO Radio1.

Meer dan een team

Yannick legt in datzelfde radio-interview aan Patrick Lodiers uit wat The Goalgetters zo bijzonder maakt. “Ik heb het gevoel dat het veel meer dan een team is geworden. Privé zijn we vrienden geworden. Het is zoveel meer dan op zaterdag tegen een balletje trappen. Het is echt een totaalbeleving.” Door een ernstig ongeluk op zijn vierde gaat het reguliere voetbal te snel voor hem. “Bij G-voetbal houden ze rekening met je beperking”, zegt hij.

Gewaardeerd binnen de vereniging

“Bij ons G-team wordt iedereen accepteert zoals je bent”, vult teamgenoot Heidi aan. Zij is daar binnen het team trouwens ook een verbindende factor in. “Ik ben eigenlijk de spits maar ik ben ook de persoon die voor anderen zorgt.” Zij is daar zeker niet de enige in, want dat is volgens trainer Cor ook de teamgeest van The Goalgetters. “Het is een vriendengroep die ook voetbalt. Ze hebben een hang naar elkaar en ze hebben ook van alles voor elkaar over. Dat gaat verder dan buiten het veld. Dat geeft een bepaalde binding en ik denk dat het belangrijk is dat ze binnen de vereniging ook het gevoel hebben dat ze gewaardeerd worden.”

Luister het hele interview met spelers Yannick en Heidi, trainer Cor en documentairemaakster Anne-Marie terug bij NPO Radio 1.

De documentaire The Goalgetters was eerder al op Omroep Brabant te zien en wordt nu ook NPO 2 uitgezonden op maandag om 18.25 uur. De eerste aflevering met Yannick kun je hier alvast kijken:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: