Direct door naar content
Een sporthulpmiddel kan je leven veranderen afbeelding nieuwsbericht

Een sporthulpmiddel kan je leven veranderen

13 september 2022

Letty Pelle was de eerste inwoner an Ermelo die via Uniek Sporten Uitleen een aanvraag voor een sporthulpmiddel indiende. Met deze service van Uniek Sporten Uitleen hoef je zelf helemaal niets te investeren en kun je toch een half jaar gebruik maken van een sporthulpmiddel naar keuze. Je kijkt eerst welke sport- of beweegvorm je leuk vindt en daarna welk hulpmiddel je nodig hebt. Reden voor ons om Letty te vragen hoe de uitleenservice haar bevalt.

Doordat Letty in een Facebookgroep zit, was ze direct op de hoogte dat Uniek Sporten Uitleen ook in Ermelo beschikbaar is. Nog dezelfde dag heeft ze een aanvraag ingediend. Letty moest wel een tijdje wachten voordat de aankoppelbare handbike geleverd kon worden, maar dat is het meer dan waard geweest, geeft ze aan.  

Letty zit al jaren in een rolstoel en wist daardoor precies waar ze naar op zoek was. Haar eigen elektrische rolstoel is haar enige vervoersmiddel, waardoor ze hier echt afhankelijk van is. In ons gesprek geeft Letty aan dat de handbike van Uniek Sporten Uitleen haar leven zoveel meer kleur geeft. “Als ik op pad ben met de handbike heb ik bijzondere ontmoetingen en leukere gesprekken. Dat komt met mijn eigen elektrische rolstoel zelden voor.”

Letty dacht dat het bedienen van een handbike veel moeite zou kosten, maar het tegendeel is waar. Het ging juist heel gemakkelijk. Een ander voordeel van de handbike is dat ze merkt dat haar conditie snel vooruit gaat en dat de spieren in haar armen sterker zijn geworden. Ze krijgt zelfs energie van het bewegen met de handbike, wie had dat gedacht.

“Weet je hoe vervelend het is als je in je rolstoel zit en je door iedereen om je heen ingehaald wordt? Dat doet echt iets met je. Sinds ik met de handbike op pad ben, voel ik mij écht een ander mens en ervaar ik dat ik weer meedoe in de maatschappij. Dat is zo’n bijzondere ervaring.”

Zo zie je maar dat een sporthulpmiddel slechts voor een klein deel gaat over het verplaatsen of sporten. Waar het werkelijk over gaat is het vervullen van de wezenlijke behoeften van het menszijn. “Het geeft zo’n heerlijk vrij gevoel om harder te gaan en langere afstanden te kunnen afleggen. Ik voel me er écht onafhankelijk door en het maakt mijn wereld groter.”

Ben jij ook enthousiast geworden en wil je zelf een sporthulpmiddel proberen? Dien dan een aanvraag in via Uniek Sporten Uitleen https://www.unieksporten.nl/uitleen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Leefstijl Loket van Interactie via 06 – 8268 1803.

Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor (jong)volwassenen die om te kunnen sporten zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: