Direct door naar content
Buitenkans: een wielerclinic voor tandemfietsers! afbeelding nieuwsbericht

Buitenkans: een wielerclinic voor tandemfietsers!

14 september 2022

Ben jij tussen de 12 en 20 jaar oud en heb jij een visuele beperking? Heb je altijd al samen willen sporten, maar weet je niet goed wat bij je past en wat er mogelijk is? Dan moet je zeker eens aan wielrennen denken! Op zaterdag 1 oktober kun je je kans grijpen en deze leuke sport uitproberen tijdens een wielerclinic bij wielervereniging Het Stadion op de Nedereindseberg in Utrecht.

Wielrennen is een populaire sport onder mensen met een visuele beperking. Ook als je blind of slechtziend bent kun je je namelijk vol in deze sport storten. Dat kan namelijk in het tandemfietsen! Op deze fiets voor twee personen zit jij achterop, voorop zit de piloot. Zoals de naam al doet vermoeden is hij of zij degene die door de bochten stuurt. Door die combinatie kun jij gebruikmaken van de ogen van je medefietser. Bij tandemfietsen ben je daardoor samen sterk!

Wielerclinic

Wil je op die manier achter een piloot ook eens de wind door je haren voelen? Dan is de wielerclinic op 1 oktober voor jou een buitenkans. Deze clinic wordt georganiseerd door het Bartiméus Fonds in samenwerking met Bartiméus, de KNWU, Visio en wielervereniging Het Stadion.

Wat staat er op de planning?

Vanaf 10 uur ben je al welkom op het wielerparcours van Het Stadion. Tijdens deze dag krijg je informatie over het wielrennen en de paralympische sport. Tijdens de clinic is natuurlijk vooral bedoelt om een stuk te gaan fietsen met een piloot op een tandem. De organisatie zorgt de racefietsen en fieltshelmen. Het enige wat jij mee hoeft te nemen is jezelf in een sportieve outfit! Nadat je hebt geproefd van de wielersport is er een gezamenlijke lunch. Daarna is er nog tijd om ervaringen uit te wisselen. Als afsluiting kun je langs het parcours staan voor een wedstrijd op het wielerparcours met tandems. Ook als je de renners niet kunt zien, zul je hun snelheid wel merken. Als ze voorbij komen, voel je een windvlaag langs je zoeven.

Smaakt het naar meer?

Ben je na de clinic enthousiast? Dan helpt de KNWU je graag verder! Je kunt bijvoorbeeld een tandem in bruikleen krijgen zodat je het langer kunt uitproberen. De KNWU kan je ook helpen met het zoeken naar een wielervereniging waar je kunt blijven fietsen en ze helpen je aan piloten die graag met je fietsen. 

Wil je jezelf of je kind aanmelden of heb je vragen? Mail dan uiterlijk 19 september naar:

wielrenclinic@bartimeusfonds.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: