Direct door naar content
Bijeenkomst 'De noodzaak van inclusief sporten en bewegen' afbeelding nieuwsbericht

Bijeenkomst 'De noodzaak van inclusief sporten en bewegen'

14 september 2022

Maandag 3 oktober van 20.00 tot 21.30 uur bij Pakhuis de Zwijger.
Hoe zorgen we ervoor dat alle Amsterdammers veilig en prettig kunnen sporten en bewegen?

In de Week van de Toegankelijkheid organiseert Pakhuis de Zwijger met de gemeente Amsterdam op maandagavond 3 oktober een programma over inclusief sporten en bewegen. Sport en bewegen is nodig voor de mentale en fysieke gezondheid. In Amsterdam is altijd wel een sportschool, -club of -mogelijkheid in de buurt. Het is helaas niet voor iedereen zo vanzelfsprekend om daar te sporten of te gaan sporten of bewegen. Door fysieke of sociale drempels voelen niet alle Amsterdammers zich welkom of veilig. Tijdens de landelijke week van de toegankelijkheid - van 3 t/m 8 oktober - vragen we in Amsterdam aandacht voor inclusie van álle Amsterdammers. Dit jaar is het thema inclusief sporten en bewegen voor iedereen.

Thema inclusief sporten en bewegen
Hoe zorgen we samen dat mensen van alle leeftijden, geloofsovertuigingen, culturele achtergronden en geaardheden en met of zonder beperking veilig en prettig kunnen sporten en bewegen? Hoe maken we sport en bewegen in Amsterdam echt inclusief? Daarover gaan ervaringsdeskundigen, experts en het publiek samen in gesprek. De onderstaande sprekers zijn al vastgelegd.

Marlou van Rhijn - gespreksleider, atleet en ervaringsdeskundige
Sofyan Mbarki - wethouder sport en bewegen, gemeente Amsterdam
Jamal Ahaddouch - founder Atletico Club Amsterdam
Senn van Beek - eigenaar We are queer
Jasmijn Holla - lector Kracht van Sport Hogeschool Inholland en onderzoeker bij Reade
Reda Haouam - lid Amsterdamse Sportraad en Nederlands team rolstoelrugbyer

U bent van harte welkom tijdens deze avond. De toegang is gratis.
Wilt u meer informatie over deze bijeenkomst? Klik hier.

Toegankelijkheid
Tijdens deze avond zullen er twee gebarentolken en een schrijftolk aanwezig zijn om ondertiteling te verzorgen. De ruimte is goed toegankelijk voor mensen die gebruik maken van een rolstoel, scootmobiel of ander hulpmiddel. Het gebouw is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Heeft u hulp nodig om op 3 oktober van de bus- of tramhalte bij het gebouw te komen? Stuur dan een bericht naar info@dezwijger.nl en dan wordt er gezorgd voor assistentie.

Kunt u niet live aanwezig zijn? Dan kunt u de bijeenkomst later online terugkijken.
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: