Direct door naar content
De Nationale Sportweek is in volle gang!  afbeelding nieuwsbericht

De Nationale Sportweek is in volle gang!

19 september 2022

Het is deze week weer de NOC*NSF Nationale Sportweek! Dat betekent dat je door het hele land op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met de voordelen van sport en bewegen. Sportverenigingen zetten hun deuren open en op allerlei locaties door het land worden sportmarkten en clinics georganiseerd. Hieronder vind je een paar voorbeelden van het uitgebreide programma rond aangepaste sport.

Alpen a/d Rijn, Amstelveen, Lelystad en Dordrecht zijn dit jaar host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek. In gastgemeenten vind je deze week extra veel aanbod met leuke sportactiviteiten. Wij lichten hier een aantal tips uit die speciaal leuk zijn voor jou als sporter met een beperking.

Alphen a/d Rijn

Heb je zin om te dansen? Dan is G-klasse Dancemix misschien iets voor jou! Deze dansvorm is speciaal voor tieners met een verstandelijke beperking. In de lessen kun je een mix van streetdance, jazz, show, hiphop en clipdance verwachten. De open les op dinsdag 20 september is erg laagdrempelig en toegankelijk vanaf de leeftijd 14 jaar en ouder. In Alphen a/d Rijn wordt ook een rollatorwandeling georganiseerd op dinsdag. Ga voor alle activiteiten in deze hostcity naar Alphenvitaal.nl

Amstelveen

Op woensdag staat in Amstelveen een inspiratiesessie rond aangepaste sport op het programma van 19:00 tot tot 22.00. Deze avond wordt georganiseerd door Team Sportservice en Amstelveen Sport en is bedoeld voor alle verenigingen, (buurtsport)coaches, vrijwilligers en andere geïnteresseerden uit de regio. Tijdes de sessie kun je luisteren naar het inspirerende verhaal van van paralympisch rolstoelbasketballer Paul Toes, die ook vanuit Fonds Gehandicaptensport (S)Cool on Wheels clinics geeft. NOC*NSF geeft een presentatie over hoe je aangepast sporten op de club of in de les aanpakt. Onder leiding van Krista van Alten, de nieuwe bondscoach Goalball, kun je zelf ervaren hoe het is om met een visuele beperking te sporten. Deze avond is vooral ook een mooi moment om andere enthousiastelingen uit de regio te ontmoeten kennis en ervaring te delen. 

Meer activiteiten in deze host city vind je in dit overzicht.

Lelystad

Sporten of bewegen hoeft niet ingewikkeld te zijn om van de voordelen te profiteren. Dat kun je in Lelystad proeven met twee leuke clinics. Zo is Fitstap een leefstijlprogramma waarbij je onder beleiding gaat wandelen. Hierbij is het opdoen van sociale contacten een belangrijk onderdeel! In de hoofdstad van Flevoland kun je op 23 september ook kennismaken met steppen tijdens een clinic ‘kickbiken’. Ga voor het complete aanbod in Lelystad naar Sportinlelystad.nl

Dordrecht

Ook in Dordrecht hebben ze een bomvol sportprogramma met een 3x3 Basketbaltoernooi, een skate evenement en het Luuk Sportief festijn voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Ga voor het volledige programma naar Dordtsport.nl/NSW2022.  

Meer informatie vind je ook op: nocnsf.nl/nationalesportweek

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: