Direct door naar content
Help mee met onderzoek naar hulpmiddelen afbeelding nieuwsbericht

Help mee met onderzoek naar hulpmiddelen

23 september 2022

Gebruik jij door jouw beperking of aandoening een hulpmiddel? Dan kun jij helpen bij het verbeteren van het aanvragen, verstrekken en het onderhoud van deze rolstoelen, rollators en andere hulpmiddelen. Het ministerie van VWS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn namelijk benieuwd naar jouw ervaringen en roepen daarom op zoveel mogelijk mensen een vragenlijst in te vullen over het gebruik van de regelingen.

Je kunt aan dit onderzoek meedoen als je vanaf maart 2021 een hulpmiddel hebt aangevraagd bij je gemeente of ervaring hebt gehad met service of onderhoud ervan. Om mee te doen hoef je alleen een vragenlijst in te vullen.

Deel negatieve en positieve ervaringen

Met dit onderzoek willen het ministerie van VWS en de gemeenten van jou te weten komen wat niet goed gaat en wat er wel goed gaat. Op die manier komt beter in kaart of de gemaakte over betere toegang tot hulpmiddelen en betere levering, service en onderhoud, in de praktijk ook al tot verbetering leiden. En als dat niet zo is dan wordt ook duidelijk waar in Nederland dat dus blijkbaar nog niet het geval is. Als jij problemen ondervindt of juist hele goede ervaringen hebt in jouw gemeente dan kun je dit dus delen in de vragenlijst.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door bureau Significant Public en kan tot 7 oktober anoniem door jou worden ingevuld.

De vragenlijst vind je hier.

Andere manieren

Wil je de vragenlijst liever telefonisch met een medewerker afnemen, of op papier invullen? Bel dan naar het volgende telefoonnummer: 088 – 00 23 433. Je kunt aangeven dat je belt voor de Monitor Dienstverlening Hulpmiddelen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: