Direct door naar content
5 tips in de Week van de Toegankelijkheid afbeelding nieuwsbericht

5 tips in de Week van de Toegankelijkheid

04 oktober 2022

Het is de Week van de Toegankelijkheid! Dit initiatief van Ieder(in) vraagt ieder jaar in de eerste week van oktober aandacht voor een toegankelijke samenleving. Door het hele land worden daarom bijeenkomsten, workshops en andere activiteiten georganiseerd rond dit thema. Wij geven een aantal leuke tips van wat je deze week allemaal kunt doen.

5 oktober Zwemmen in het Friendship Sportscentre

Het Friendship Sportcentre in Amsterdam laat op woensdag 5 oktober zien dat zwemmen met een beperking niet moeilijk hoeft te zijn. Daar zien ze in jouw beperking juist een mogelijkheid. Je kunt tijdens deze activiteit van 10.00 tot 13.00 uur samen met een fysiotherapeut één-op-één begeleid het water in gaan of zelfstandig je baantjes trekken. In dit toegankelijke zwembad is een tillift aanwezig waarmee je ook vanuit een rolstoel in het zwembad kunt komen.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de agenda.

6 oktober: Natuurexcursie Landgoed Waardenburg Neerijnen

Ook in de natuur is steeds meer aandacht voor toegankelijkheid. Dat kun je op 6 oktober zelf ervaren op Landgoed Waardenburg in Neerijnen. Dit landgoed heeft goed begaanbare paden langs een eeuwenoud kasteel, een parkbos, boomgaarden en weilanden. Deze paden kun je in een rolstoelexcursie ontdekken en een speciale excursie voor mensen met een visuele beperking.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de agenda. 

8 oktober: DanceAble inclusieve dansles

Heb jij zin om te dansen? Dan is de Week van de Toegankelijkheid een perfect moment om jouw mogelijkheden te ontdekken. Holland Dance Festival organiseert namelijk op 8 oktober in Den Haag een leuke inclusieve dansles voor iedereen met en zonder beperking. Jongeren vanaf 10 jaar en volwassenen zijn van harte welkom om mee te komen dansen.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de agenda.

8 oktober: Hands-On Tour ‘Stromend Rotterdam’

Gemeente Rotterdam en Rotterdam Onbeperkt organiseren een speciale wandeling door de stad voor mensen met een auditieve beperking. Het is een beleving rondom het Rotterdamse Maaswater door heden en verleden. Vanuit de eerste gedempte haven van Rotterdam maak je deels per watertaxi een kleine reis op- en over het Rotterdamse Maaswater, door heden en verleden, langs oude boten tot hypermoderne cruises, van authentiek hotel New York tot het grootste wooncomplex van Nederland, de verticale stad “De Rotterdam” van Rem Koolhaas.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de agenda

9 oktober: rolstoelskillsclinic in Zoetermeer

Sv DSO uit Zoetermeer organiseert een clinic waar rolstoelvaardigheden en blindensporten centraal staan. Bij deze activiteit is iedereen welkom: ook mensen zonder beperking die het sporten in een rolstoel eens willen ervaren. Als je rolstoelafhankelijk bent kun je tijdens deze activiteit leren hoe je zelfredzamer in je rolstoel kunt worden. Het gaat om behendiger worden in je rolstoel en vooral ook meer beweegplezier ervaren. Er zal een Skilssparcours worden uitgezet en je kunt de sporten Goalball en blindenvoetbal uitproberen.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de agenda.

Meer tips vind je op weekvandetoegankelijkheid.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: