Direct door naar content
Kom 7 sporten proberen met een visuele beperking! afbeelding nieuwsbericht

Kom 7 sporten proberen met een visuele beperking!

10 oktober 2022

Ben jij blind of slechtziend? Ook dan bestaan voor jou mogelijkheden om te sporten. De beste manier om te ontdekken welke sport bij jou past is door het gewoon te gaan proberen. Dat is precies wat kan bij de Multisportdag voor blinden en slechtzienden op 22 oktober in Groningen. Tijdens die dag kun je van alles ontdekken: van blindenvoetbal tot dansen!

De Multisportdag wordt georganiseerd door Zichtbaar Sportief, de Beweegcoach inclusief sporten en bewegen van de Gemeente Groningen/Huis voor de Sport Groningen en het Alfa-college. Tijdens de Multisportdag krijgt iedereen vanaf 7 jaar met een visuele beperking dé kans gratis kennis te maken met verschillende sporten!

Zeven sporten

De sportdag wordt gehouden op het Alfa College Sport&Bewegen in Groningen en duurt van 10.00 uur tot 14.30 uur. Op het programma staan verschillende clinics, waardoor je met allerlei sporten kennis kunt maken. Daarbij is gezorgd voor een mix van team- en individuele sporten zodat je ook echt verschillende dingen kunt proberen. Je kunt kiezen uit: blindenvoetbal, Showdown, Goalball, Judo, Taekwondo, Fitness en Dans.

Hulp bij het vinden van een vereniging

Dit soort Multisportdagen zijn speciaal bedoeld zodat je met een visuele beperking de mogelijkheid krijgt om veel verschillende sporten uit te proberen. “Mocht je na afloop één van de sporten willen beoefenen, helpen we met het vinden van een vereniging in de buurt. Daarnaast willen we bij verenigingen meer bewustwording creëren wat sporten met een visuele beperking inhoudt en welke, vaak (kleine) aanpassingen nodig zijn om mensen met een visuele beperking in hun behoefte om te sporten te ondersteunen”, aldus Floor van Lin, projectleider van Zichtbaar Sportief en werkzaam bij Gehandicaptensport Nederland.

Inschrijven voor de Multisportdag op 22 oktober kan via dit formulier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: