Direct door naar content
Enthousiasme en plezier tijdens sportdag voor leerlingen uit het speciaal onderwijs  afbeelding nieuwsbericht

Enthousiasme en plezier tijdens sportdag voor leerlingen uit het speciaal onderwijs

13 oktober 2022

Op dinsdag 11 oktober organiseerde Uniek Sporten regio Arnhem i.s.m. Special Heroes een sportdag voor de cluster 3 scholen uit de regio. Er deden tien klassen mee, die afkomstig waren van acht verschillende scholen zowel SO als VSO. In de gymzaal van Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem konden de leerlingen kennismaken met verschillende sporten die zij ook in hun vrije tijd kunnen doen.  

Tafeltennis, schermen, (kick)boksen en freerunning
De 95 aanwezige leerlingen van verschillende scholen uit de omgeving deden mee aan vier verschillende sportactiviteiten. Dankzij de tafeltennis tafels van MJ Tafeltennis en ondersteuning van Sportclub de Waag konden de leerlingen kennismaken met verschillende spelvormen. Ballenzwevers, mikborden en gatendoeken waren leuk, maar zoals één van de leerlingen bij het schuiftafeltennis zei: "ik wil hier niet weg, dit is veel te leuk!".
Het schermen aangeboden door Scaramouche was ook erg interessant voor de leerlingen. Eerst werden verschillende bewegingen geintroduceerd en geoefend, maar uiteindelijk mochten de leerlingen ook in pak en met masker een partij spelen. De leerlingen die in een rolstoel zaten konden kennismaken met rolstoelschermen.
Ook bij het (kick)boksen werd er rekening gehouden met de leerlingen in een rolstoel. Zij konden met behulp van foamsticks en andere attributen verschillende stoten en slagen oefenen. Ook de andere leerlingen stonden op de mat vol zelfvertrouwen en glimlachend de verschillende oefeningen uit te voeren dankzij het enthousiasme van trainer Mike Wiegers.
Om niet het enthousiasme van de freerunning trainer van Aquila Agilis te vergeten! Met een geweldig parkours van banken, trampolines, kasten en dikke matten konden de leerlingen deze tak van sport ervaren. Ook aan de leerlingen in een rolstoel was weer gedacht, door hun tussen de oefeningen door te laten bewegen tijdens het spel 'de vloer is lava'!

Samenwerking
De sportdag is tot stand gekomen door een samenwerking van verschillende partijen. Zo verzorgden sport- en beweegaanbieders uit de regio de activiteiten, hierdoor is doorstroming naar de wekelijkse lessen ook mogelijk. Het CIOS in Arnhem zorgde ervoor dat 23 studenten uit het 4e jaar bewegingsagogie aanwezig waren ter ondersteuning. Op deze manier maken zij ook kennis met deze doelgroep en de sportmogelijkheden voor deze leerlingen. Ook waren er 6 studenten van VSO De Linde uit Deventer aanwezig die het programme Media P.A. volgen. Tijdens de sportdag ervaren zij hoe het is om foto's en video's te maken tijdens een sportevenement. Ook voor hen een waardevolle ervaring voor mogelijk hun toekomstige werkveld. 

Kortom, samen zorgden we ook deze dag ervoor dat 'iedereen kan sporten en bewegen, ongeacht handicap of beperking'!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: