Direct door naar content
De klimwand op tijdens Trainingsdag Paraklimmen! afbeelding nieuwsbericht

De klimwand op tijdens Trainingsdag Paraklimmen!

13 oktober 2022

Heb jij geen hoogtevrees en wil je graag een uitdagende sport uitproberen? Heb je dan al eens aan paraklimmen gedacht? Dit is een hele gave sport die met allerlei beperkingen mogelijk is: met een visuele beperking en zelfs als je in een rolstoel zit. Op 13 november kun je jouw mogelijkheden op een klimwand ontdekken tijdens een Trainingsdag Paraklimmen in Leiden.

Deze Trainingsdag Paraklimmen wordt georganiseerd door Wildflower Climbing Gym, de gemeente Leiden en Klimwinkel. Iedereen kan bij deze klimdag aansluiten: of je nog je eerste klimkilometers moet maken of dat je een ervaren klimmer bent maakt niet uit. Dat geldt ook voor je beperking: lichamelijke of visuele beperking? Iedereen is welkom! Het is daardoor een perfecte manier om kennis te maken met de klimsport

Beginner?

Om te zorgen dat jij op jouw niveau met de klimsport in aanraking komt is de dag verdeeld in een ochtend- en middagprogramma met verschillende workshops. Als beginnende klimmer is het ochtendprogramma voor jou bedoeld. Verschillende trainers zijn dan aanwezig die je op gang kunnen helpen. Ook zijn er andere paraklimmers aanwezig die hun ervaringen delen. Het is vooral belangrijk dat je sportkleding draagt waarin je makkelijk beweegt. Op de dag zelf kun je klimspullen lenen.

Ervaren?

Heb je al eens geklommen? Dan word je waarschijnlijk heel blij van het middagprogramma. Dan leer je bijvoorbeeld meer over de mentale kant van klimmen. Hoe zorg je dat je optimaal aan de start van een route staat? Christiane Luttikhuizen en Eva Mol, beide paraklimmers in het Nederlands Team, vertellen je er alles over. Verder worden ook veel workshops gegeven waarbij je vooral lekker bezig bent. De dag wordt afgesloten met een diner en de mogelijkheid om vrij te boulderen. Deze trainingsdag is ook een mooie kans om andere paraklimmers (beter) te leren kennen.

Ben jij erbij op 13 november? Schrijf je nu in via deze website.
Heb je vragen of wil je iets overleggen? Mail vrijblijvend naar paraklimmen@nkbv.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: