Direct door naar content
Verbreedt jouw kennis tijdens de bijscholing: 'Sporters met een visuele beperking' afbeelding nieuwsbericht

Verbreedt jouw kennis tijdens de bijscholing: 'Sporters met een visuele beperking'

10 november 2022

De afgelopen periode komen er bij Uniek Sporten regio Arnhem steeds meer vragen binnen van inwoners met een visuele beperking die willen sporten. Dit komt onder andere door het samenwerkingsverband Zichtbaar Sportief. Hierbij werken De Oogvereniging, Bartiméus, Visio, NOC*NSF en Gehandicaptensport Nederland samen om de sportparticipatie van blinden en slechtzienden te vergroten en belemmeringen weg te nemen. Hierbij is het uiteraard van belang dat de sportaanbieders met de juiste kennis en deskundigheid deze doelgroep kunnen verwelkomen en begeleiden.

Uniek Sporten ondersteunt sportverenigingen op het gebied van aangepast sporten. Eén van de dingen die we daarin doen, is het organiseren van deskundigheidsbevordering. Daarom organiseren wij in samenwerking met Bartiméus op donderdag 1 december de bijscholing 'Sporters met een visuele beperking'

Datum:           Donderdag 1 december
Tijd:                19:30 – 21:00
Locatie:          BioVakantieoord, Wekeromseweg 8, 6816 VS Arnhem

Programma
Er wordt gestart met een theorie gedeelte: Visuele beperking, wat is dat? En welke gevolgen heeft een visuele beperking voor het bewegen? Tevens bespreken we ook de randvoorwaarden voor deelname aan sport en beweegactiviteiten. Welke aanpassingen zijn er in materiaal en sportfaciliteiten zodat ook inwoners met een visuele beperking kunnen sporten en bewegen?
Daarna gaan we aan de slag met het praktijk gedeelte. Met simulatiebrillen gaan we zelf ervaren hoe het is om verschillende sporten uit te voeren met een visuele beperking. We zorgen ervoor dat alle aanwezigen de mogelijkheid hebben om kennis op te doen en praktische handvaten te ontvangen die gemakkelijk toe te passen zijn in de praktijk.

De bijscholing zal gegeven worden door Mike Russchen, docent lichamelijke oefening bij Bartiméus in Zeist. Tevens begeleidt hij meerdere kinderen met een visuele beperking die op het reguliere onderwijs zitten. Hij is betrokken bij verschillende cursussen, bijscholingen en overige projecten op het gebied van sporten met een visuele beperking. 

Aanmelden
Iedereen die actief is binnen de sport is van harte welkom. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk maandag 28 november via dit inschrijfformulier.
Na afloop van de scholing ontvang je een bewijs van deelname. Informeer bij je bond of deze bijscholing mogelijk licentiepunten oplevert.

Hopelijk zien we jou op donderdag 1 december! Samen zorgen we ervoor dat iedereen kan sporten en bewegen, ongeacht handicap of beperking!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: