Direct door naar content
Side-events tijdens het ITF Wheelchair Tennis Masters afbeelding nieuwsbericht

Side-events tijdens het ITF Wheelchair Tennis Masters

20 oktober 2022

Het Sport Expertise Centrum organiseert verschillende side-events tijdens ITF Wheelchair Tennis Masters

Tijdens de ITF Wheelchair Tennis Masters 2022 organiseert het Sport Expertise Centrum (SEC) verschillende side-events. Hiermee wil het SEC verschillende doelgroepen kennis laten maken met de sport op Uniek Sportpark Rusheuvel. De ITF Wheelchair Tennis Masters vinden van 30 oktober t/m 6 november 2022 plaats in Sportcentrum de Rusheuvel in Oss. De beste rolstoeltennissers van 2022 strijden tijdens dit prestigieuze eindejaarstoernooi om de wereldtitels.

Woensdagochtend 2 november staat helemaal in het teken van de kidsday. In de ochtend maken kinderen van verschillende basisscholen en speciaal onderwijs scholen in de gemeente Oss kennis met rolstoeltennis en verschillende esportsactiviteiten, zoals een interactieve tennismuur, VR tennis en Tennis Skill Games. De ochtend wordt afgesloten met een kinderpersconferentie. Kinderen stellen vragen aan spelers en aan de organisatie. 

Op woensdagavond staat de Expertmeeting op het programma. Dit jaarlijkse netwerkevenement heeft dit jaar het thema ‘Oss is voor iedereen’. Maikel Scheffers, Gerald van Grunsven en Esther Vergeer zijn de sprekers van de avond. Maikel Scheffers legt als toernooidirecteur uit waar bezoekers op moeten letten bij het bezoeken van een rolstoeltennis wedstrijd. Rolstoeltafeltennisser Gerald van Grunsven vertelt over zijn ‘reis naar Parijs 2024’ en Esther Vergeer vertelt alles over haar succesvolle carrière. Tijdens de avond wordt er ook een rolstoeltenniswedstrijd bezocht.

Ook op donderdag 3 november maken kinderen van verschillende basisscholen in de gemeente Oss kennis met rolstoeltennis en esports. De kinderen worden begeleid door studenten van het Koning Willem 1 college, medewerkers van House of Esports en combinatiefunctionarissen van het SEC.

Vrijdag 4 november start met het Uniek Esports Event. Tijdens dit nieuwe evenement, speciaal voor mensen met een beperking, mag je de leukste tennisspellen verwachten en ervaren deelnemers hoe het is om een echte rolstoeltennisser te zijn! De dag wordt geopend door wethouder Jacco Peter Hooiveld. 

Op vrijdagmiddag is er een open programma voor iedereen die interesse heeft in rolstoeltennis en esports. Aanmelden is hiervoor niet nodig en toegang is gratis.

Overzicht side-events:
Woensdag 2 november

9:15 tot 12:30 uur – Kidsday met kinderpersconferentie 
16:30 tot 21:30 uur – Expertmeeting

Donderdag 3 november

8:45 tot 14:00 uur – Esports 

Vrijdag 4 november

9:00 tot 14:00 uur – Uniek Esports Event
14:00 tot 16:00 uur – Open Side-events programma (inloop voor iedereen)
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: