Direct door naar content
ABN AMRO Open nu ook voor rolstoeltennissters afbeelding nieuwsbericht

ABN AMRO Open nu ook voor rolstoeltennissters

20 oktober 2022

Het ABN AMRO Open was tot dit jaar alleen een rolstoeltennistoernooi voor mannen, maar daar komt volgend jaar verandering in. Dan mogen de vrouwelijke topspeelsters namelijk ook meedoen aan dit grootste tennisstoernooi van Nederland. Dat betekent dat je in Ahoy Rotterdam kunt gaan genieten van het spel van Diede de Groot!

Vijftien jaar geleden werd aan het toen nog ABN AMRO World Tennis Tournament voor het eerst een rolstoeltennistoernooi voor mannen toegevoegd. Bij de 50ste jubileumeditie in 2023 wordt daar ook een vrouwentoernooi aan toegevoegd. De beslissing is volgens toernooidirecteur Esther Vergeer zeker ook ingegeven door het het hoge niveau van de Nederlandse rolstoeltennissters. “We hebben zó veel sterke vrouwen in Nederland. Diede de Groot is zelfs nummer 1 op de wereldranglijst. Te gek dat we haar in eigen land een podium kunnen geven. Het ABN AMRO Open neemt weer de pioniersrol op zich door mannen en vrouwen gelijke kansen te bieden. Hopelijk volgen anderen dit voorbeeld.”

Spannende strijd

Die Nederlandse top wordt niet alleen door Diede de Groot bepaald. Zij staat met zestien grand slam titels natuurlijk boven iedereen, maar ook Anniek van Koot (derde) en Jiske Griffioen (zesde) staan in de toptien van de wereldranglijst. Dat belooft met nog meer internationale speelsters dus een bijzondere strijd te worden. Het ABN AMRO Open, voorheen het ABN AMRO World Tennis Tournament, wordt gehouden van 13 tot en met 19 februari 2023 in Ahoy.

Het grote nieuws werd met deze video bekendgemaakt:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: