Direct door naar content
Hans zit lekker in zijn vel door nieuwe handbike afbeelding nieuwsbericht

Hans zit lekker in zijn vel door nieuwe handbike

25 oktober 2022

Hans Couwenberg (76) uit Oudheusden is sinds januari van dit jaar de trotse eigenaar van een handbike. De aanschaf van dit sporthulpmiddel werd mogelijk gemaakt door Uniek Sporten Hulpmiddelen. Daardoor kan Hans zichzelf weer uitdagen door steeds een stukje verder en harder te gaan met zijn fiets.

Hans heeft op 28-jarige leeftijd een voetbalblessure opgelopen, die lang onbehandeld is gebleven. Dat had als gevolg dat hij een kunstknie moest. Later kreeg hij meerdere infecties, waardoor hij meer dan veertig keer geopereerd moest worden. Uiteindelijk werd besloten dat zijn bovenbeen geamputeerd moest worden. Tijdens de revalidatie van die ingrijpende operatie deed hij een grote ontdekking: de handbike.

Uniek Sporten Hulpmiddelen

De handbike die hij vanuit het revalidatiecentrum tijdelijk kon lenen, beviel hem zo goed dat hij zelf zo’n fiets wilde aanschaffen. Voor de financiering deed hij een beroep op verschillende instanties, maar zijn aanvragen werden afgewezen omdat hij al een scootmobiel had.

Een advertentie van Uniek Sporten Hulpmiddelen was het lichtpuntje wat Hans nodig had. Zo kwam hij contact met Lian van de Veerdonk, de beweegcoach in de gemeente Heusden, die hem verder hielp om via Uniek Sporten zijn handbike aan te schaffen. Het vastlopen van Hans in bestaande WMO-regelingen voor hulpmiddelen is precies waarom Uniek Sporten Hulpmiddelen is bedoeld. Zo maakt Uniek Sporten het sporten voor iedereen mogelijk.

Met plezier bewegen

Voor Hans heeft zijn handbike voor een grote positieve verandering gezorgd. Hij kreeg namelijk te maken met rugklachten en was 35 kilo aangekomen. Die negatieve spiraal kan hij nu doorbreken door op zijn fiets te stappen en met gemak ritjes van 40 kilometer te maken. “Dankzij de bemiddeling van Uniek Sporten kan ik nu doen wat ik leuk vind. Ik word heus geen sportman, maar kan mezelf wel uitdagen. Positief gevolg is dat mijn gewicht daalt en ik lekker in mijn vel zit.” Hij is daarom ook erg enthousiast over Uniek Sporten. “Voor mij is Uniek Sporten een unieke organisatie, die helpt om de gehandicapte mens weer in beweging te krijgen. Want het is belangrijk om met veel plezier te blijven bewegen.”

Heb jij net als Hans ook een hulpmiddel nodig voor jouw sport? Kijk dan voor advies over uitleen of aanschaf bij Uniek Sporten Hulpmiddelen!

Bron: Leusden.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: