Direct door naar content
Blindenvoetbal talenttrainingen op KNVB Campus! afbeelding nieuwsbericht

Blindenvoetbal talenttrainingen op KNVB Campus!

27 oktober 2022

Blindenvoetbal wordt steeds groter in Nederland. Toch kennen heel veel mensen deze leuke sport nog niet. Heb jij een visuele beperking en wil je blindenvoetbal eens proberen? Dan is de talenttraining blindenvoetbal op de KNVB Campus op zondag 20 november voor jou een mooie kans!

Ook als je al voetbalt dan is de talenttraining voor jou een leuke ochtend (10.00 tot 11.30 uur), want dan kun je met andere talentvolle blindenvoetballers voetballen! Deze training wordt georganiseerd door de KNVB en Gehandicaptensport Nederland op de KNVB Campus in Zeist, waar ook de Nederlandse selecties trainen.

Een nationaal team in 2026

Gehandicaptensport Nederland en de KNVB zetten zich samen in om blindenvoetbal bekender te maken in Nederland. Het is wereldwijd één van de grootste Paralympische Sporten met ruim 50 landen met een nationaal blindenvoetbalteam. Nederland hoort daar (nog) niet bij. De KNVB heeft samen met GSN de ambitie om in 2026 een nationaal team te hebben, talentontwikkeling zal hierin een belangrijk onderdeel zijn. De talenttraining zal hierin een eerste stap zijn.

Bal met een belletje

Blindenvoetbal wordt gespeeld in teams van vijf. De veldspelers krijgen allemaal een geblindeerde bril op, zodat de omstandigheden voor iedereen gelijk zijn. De keepers hebben geen visuele beperking en coachen hun medespelers. Er wordt gespeeld met een belletje in de bal. Verder gelden veel dezelfde regels zoals in het reguliere (zaal)voetbal. 

Drie locaties

Je kunt blindenvoetbal trouwens al op drie locaties spelen: DSO Zoetermeer, PSV Foundation en Only Friends Ajax. Tijdens de Talenttraining kun je nog veel meer te weten komen over het voetballen op deze locaties.

Ga voor aanmelden en meer informatie naar deze pagina.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: