Direct door naar content
Microsoft lanceert muis voor gamers met beperking afbeelding nieuwsbericht

Microsoft lanceert muis voor gamers met beperking

27 oktober 2022

Gamen met een beperking wordt steeds makkelijker en beter mogelijk gemaakt. Dat komt zeker ook door de hardware die wordt ontwikkeld om het gamen aan te passen naar jouw mogelijkheden. Microsoft lanceert binnenkort bijvoorbeeld een speciale muis die je helemaal naar je eigen wensen kunt aanpassen.

Het Amerikaanse bedrijf noemt deze nieuwe vinding ‘Adaptive Accessoires’ voor pc-gamers. In die serie wordt nu een aanpasbare muis gepresenteerd waar allerlei hulpstukken aan gemaakt kunnen worden. Zonder die toevoegingen is het een vierkante muis en met de extra’s heb je de mogelijkheid de muis aan te passen zodat het voor jou comfortabel voelt. Het wordt zelfs mogelijk opzetstukken voor de muis te printen via een 3D-printer.

Nog meer knoppen

Behalve die muis introduceert Microsoft ook een speciale hub, de Microsoft Adaptive Hub. Dit apparaat geeft je de mogelijkheid om vier draadloze knoppen aan je pc te verbinden. Daarbij kun je denken aan een joystick of een kruis-knop als pijltjestoets. Ook hier kun je nog allerlei andere opzetstukken aan toevoegen en zelfs met een 3D-printer maken.

PC-gebruiker

Met deze aanpasbare hardware richt Microsoft zich overigens niet alleen op het gamen met een beperking, want ook voor ander pc-gebruik komt deze aanpasbare muis natuurlijk ook van pas. Voor Microsoft is dit geen nieuwe ontwikkeling, want in 2018 introduceerde zij voor gamen al de Xbox Adaptive Controller.

Wil jij meer weten over het beschikbare hardware om met jouw beperking te gamen? Kijk dan op Uniek Esports voor een compleet overzicht en meer tips en adviezen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: