Direct door naar content
KICKIT: kom langs, probeer en scoor! afbeelding nieuwsbericht

KICKIT: kom langs, probeer en scoor!

10 november 2022

Wil je KICKIT ervaren? Doe dan mee met de clinic op woensdag 14 december van 15.00 - 17.00 uur in Den Bosch. Locatie: Gymzaal Atlent, Kooikersweg 303. Deelname is gratis! Aanmelden: j.leenders@mytylschool-gabriel.nl 

WAT IS KICKIT?

Kickit is rolstoelvoetbal, rolstoelvoetbal is Kickit. Dé vorm van voetbal waar iedereen mee kan doen. Kickit zorgt voor sportplezier, samen bewegen en voetbalpassie delen tussen mensen met een beperking én tussen mensen mét en zonder beperking.

HOE SPEEL JE KICKIT?

Vanuit je eigen rolstoel met één druk op de knop een voetbal wegschieten. Je draait, passt en schiet de bal om te scoren en...doelpunt!!

Om Kickit te spelen, maak je gebruik van de AmiGo. De AmiGo is een sporthulpmiddel dat aan de voorkant van een rolstoel bevestigd kan worden, zowel van een elektrische- als handbewogen rolstoel. De AmiGo kan ballen oppakken, ballen vasthouden, de bal met verschillende snelheden wegschieten en de bal afpakken van andere spelers. In de toekomst moet het ook mogelijk worden om met verschillende schiethoogtes en soorten ballen te schieten.

Kickit is een sport in ontwikkeling. Eén van de doelen is om een competitie Kickit op te zetten, zodat teams wedstrijden tegen andere teams kunnen spelen. Het vormen van scholenteams us hierbij een eerste stap. Uiteindelijk willen we graag iedere rolstoelgebruiker bereiken, van jong tot oud!

Benieuwd? Schrijf je snel in via j.leenders@mytylschool-gabriel.nl Let op: maximum aantal deelnemers. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: