Direct door naar content
Beter worden in para-cycling met Fondo-app afbeelding nieuwsbericht

Beter worden in para-cycling met Fondo-app

22 november 2022

Wil jij graag jezelf verbeteren als para-wielrenner? Zoals het maken van langere tochten zijn, het verhogen van het geleverde vermogen of een betere klimmer worden. Ook als je een beperking hebt kun je aan topprestaties op de fiets werken, wat je doel ook is. Dat gaat nu nog makkelijker en professioneler met Fondo, het trainingsplatform van de KNWU. De wielerbond heeft namelijk aan 27 trainingsschema’s voor sporters met een beperking toegevoegd. Als je nog maar net bent begonnen met fietsen kun je ook eerst met de Uniek Sporten app aan de slag gaan om conditie op te bouwen.

Fondo is al enige jaren een bekend trainingsplatform onder fanatieke wielrenners. Maar specifiek voor handbikers of andere renners met een beperking zat nog niet in deze app. De afgelopen periode heeft talentcoach para-cycling Albert Smit, gekeken hoe de bestaande Fondo-trainingsprogramma’s voor jou aangepast moesten worden. Het resultaat? 27 specifieke schema’s die het ook voor sporters met een beperking mogelijk maken om te trainen voor hun wielerdoelen. Deze zijn verdeeld in vier groepen: van de ‘FTP-booster’ tot de ‘Kopman’ en van de ‘Klimgeit’ tot de ‘Grensverlegger’, voor ieder doel is er nu binnen Fondo een programma te vinden.

Meer plezier

Martin Faes, Product Owner Fondo, legt uit wat het trainen met Fondo zo leuk maakt. “Door structureel met fietsen bezig te zijn, op welk niveau dan ook, ga je automatisch vooruitgang merken. Het fietsen wordt hierdoor aangenamer en het plezier gaat simpelweg omhoog. Wij zijn enorm blij dat we het Fondo-aanbod hebben weten uit te breiden met de programma’s voor onder meer het handbiken, tri-cycling en ID-cycling. Het sluit perfect aan bij onze missie en we kijken er naar uit om de programma’s continu te blijven doorontwikkelen.”

Uniek Sporten Thuis

Ben jij nog maar net met fietsen begonnen? Dan kan het slim zijn eerst voorzichtig je conditie op te bouwen. De Uniek Sporten app is daar een perfecte opstap voor, want daarmee kun je op je eigen niveau en tempo stapjes vooruit maken. Het mooiste is nog dat je dit gewoon thuis kunt doen. Zo kun je verantwoord aan je fietsconditie werken en kun je bijvoorbeeld met de Fondo-app verder gaan om je dan bij een wielerclub aan te sluiten.

Lees hier meer over Fondo: https://kennis.knwufondo.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: