Direct door naar content
Veilig Sportklimaat in Hilversum afbeelding nieuwsbericht

Veilig Sportklimaat in Hilversum

18 november 2022

Op donderdag 17 november stond alweer de 21e editie van de Sportontmoeting in Hilversum op het programma. Samen met mensen uit de sport, het onderwijs, maatschappelijke betrokken organisaties en de politiek werd er gesproken over sport in Hilversum.

Ine Klosters gaf een presentatie voor sportclubs uit Hilversum over een veilig sportklimaat. Als vertegenwoordiger van het Centrum Veilige Sport Nederland sprak ze over de high’s en de low’s in het huidige sportklimaat van een club. Spijtig om te horen dat sporters met een beperking vallen onder de extra kwetsbare groepen. Met harde cijfers liet ze zien dat mensen met een beperking vaker last hebben van ongewenst gedrag. Maar; hier kunnen we ook wat aan doen!  

De ambitie van Centrum Veilige Sport Nederland is om van iedere sportvereniging in Nederland een veilige vereniging te maken. Ze bieden dan ook ondersteuning zodat jij ervoor kan zorgen dat jouw club een veilig sportklimaat krijgt (of houdt!). Denk hierbij aan het opstellen van gedragsregels, praktische documenten voor beleid en tips voor het positioneren van de vertrouwenscontactpersoon. Indien je echt aan de slag gaat, kan je ook meedoen aan de regeling Gratis VOG. 

Nieuwsgierig?

Neem een kijk je op de website van Centrum Veilige Sport Nederland of mail naar centrumveiligesport@nocnsf.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: