Direct door naar content
Voetjes van de vloer bij NK G-dansen! afbeelding nieuwsbericht

Voetjes van de vloer bij NK G-dansen!

02 december 2022

De tango, de quickstep, chachacha en Engelse wals, ze kwamen allemaal voorbij bij het NK G-dansen afgelopen weekend. Ruim 100 dansparen waren uit het hele land naar Katwijk gekomen voor deze competitie voor dansers met een beperking. Op de dansvloer werd heel wat gezwierd en gedraaid bij alle ballroomdansen en het belangrijkste was dat er alleen maar blije gezichten waren te zien.

Het NK G-dansen was alweer even niet meer gehouden. In 2019 was het kampioenschap voor het laatst gehouden voor corona het onmogelijk maakte. Organisator Marco van Rijn van dansschool Sjansee heeft de afgelopen jaren vier keer geprobeerd het NK uit te schrijven, maar door de maatregelen kon het steeds niet doorgaan. Dat het afgelopen weekend dan eindelijk weer mocht, maakte de sfeer op de dansvloer natuurlijk nog beter. “Iedereen heeft een glimlach. Het is in één woord fantastisch”, zegt hij voor de camara van Omroep West.

Uit hele land

Een Nederlands kampioenschap trekt natuurlijk deelnemers uit het hele land en dat was op de dansvloer in Katwijk ook te zien. De 99 dansparen kwamen uit alle hoeken van het land: van Groningen tot Maastricht en Middelburg. De zwierige dansen werd ook door een volle zaal bekeken, want in totaal waren ruim 400 mensen aanwezig!

Dansplezier

Hoewel het een NK was, stond het dansplezier voorop. Iedereen ging helemaal los op de dansvloer. “Meedoen is belangrijker dan winnen”, vatte een deelneemster het goed samen.

Bekijk het item van Omroep West hier in deze video:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: