Direct door naar content
Parazeilen voor het eerst bij WK in Den Haag 2023 afbeelding nieuwsbericht

Parazeilen voor het eerst bij WK in Den Haag 2023

09 december 2022

De wereldkampioenschappen zeilen volgend jaar in Den Haag hebben een primeur: voor het eerst wordt paralympisch zeilen een onderdeel van het WK. Het parazeilen is de laatste jaren wereldwijd enorm gegroeid. De directeur van wereldzeilbond World Sailing David Graham noemt de aansluiting bij het WK dan ook een “een grote stap”.

Het WK Zeilen wordt van 10 tot 20 augustus 2023 georganiseerd in Den Haag met de haven in Scheveningen als hoofdlocatie. Voor de parazeilers wordt uitgeweken naar de Braasemermeer. “Wij zijn erg trots dat het parazeilen onderdeel is van het WK Zeilen volgend jaar in Scheveningen, Den Haag. Het is geweldig dat Watersportvereniging De Braassemermeer haar deuren opent en haar leden inzet om dit mogelijk te maken”, aldus Ilse Janssen, Sailing Manager van de Allianz Sailing World Championships.

Een sport voor iedereen

Zeilen is een sport voor iedereen en dat wordt in steeds meer landen gezien. Het aantal landen dat met parazeilers aan internationale wedstrijden doet is de afgelopen jaren flink gestegen. World Sailing heeft ook grote ambities om nog meer mensen met een beperking wereldwijd aan het zeilen te krijgen.

De zeiler tegen de elementen

Ook met zwaardere beperkingen kun je beginnen met zeilen. Bij de afgelopen drie WK’s werd de top-10 namelijk ook voor een groot deel gevormd door zeilers met een zware fysieke beperking. Voor David Graham laat dat zien dat in zeilen alles mogelijk is. “Parazeilen stelt mensen in staat om op gelijke voet te concurreren, welke handicap je ook hebt. Het is de zeiler tegen de elementen: een fascinerende sport, afhankelijk van mentale behendigheid en tactische analyse, evenals fysieke vaardigheden.”

Foto: WK Zeilen 2023 Facebook

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: