Direct door naar content
Kom rolstoelhockeyen tijdens de sportinstuif in Velp! afbeelding nieuwsbericht

Kom rolstoelhockeyen tijdens de sportinstuif in Velp!

19 december 2022

Zit jij in een rolstoel of kun je niet lang staan of lopen? Ken je iemand in jouw omgeving in een rolstoel en wil je graag een keer samen sporten? Of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je graag ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel?  Kom dan naar de sportinstuif in Velp, op donderdag 5 januari 2023!

De sportinstuif wordt georganiseerd door Sport in Rheden. Op deze dag worden meerdere activiteiten georganiseerd in sporthal de Dumpel in Velp. Dé hal waar wekelijks ook verschillende rolstoelsporten plaatsvinden. De perfecte plek dus om een rolstoelclinic te organiseren in samenwerking met Uniek Sporten regio Arnhem.

Programma

  • 11:00 - 12:00; Rolstoelhockey én Gymmen voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar.
  • 12:30-13:30u; Rolstoelhockey én Gymmen voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar.

Tijdens het uur worden er twee activiteiten gegeven. In één gedeelte van de zaal is een gymparcours en in het andere gedeelte van de zaal wordt rolstoelhockey gegeven. Indien het voor deelnemers niet haalbaar is om met het gymparcours mee te doen, kunnen zij ook het volledige uur meedoen met rolstoelhockey. 

Rolstoelhockey wordt gegeven door de Arnhemse Antilope uit Velp. Zij trainen iedere donderdagavond afwisselend in de Dumpel in Velp of in Nijmegen. De spelers zitten allen in een handbewogen rolstoel en spelen met een floorball stick. Hierdoor is deze vorm van hockey ook prima te spelen als je valide bent. Het is daarmee echt een inclusieve sport. Ben je dus geinteresseerd in deze sport? Kom dan zeker langs tijdens één van de activiteiten!

Aanmelden
Deelname is gratis maar aanmelden is verplicht en kan via Rheden Ontdekt

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: