Direct door naar content
Lewis Hamilton laat droom van zijn broer uitkomen afbeelding nieuwsbericht

Lewis Hamilton laat droom van zijn broer uitkomen

19 december 2022

Nicolas Hamilton (30) is net als zijn oudere broer Lewis Hamilton actief in de autosport. De jongste van de twee dacht altijd dat het racen op een autocircuit voor hem niet was weggelegd, omdat hij Cerebrale Parese heeft. Dankzij een aangepaste auto rijdt hij al een aantal jaar als enige coureur met een beperking in de British Touring Car Championship. Hij had nog wel altijd een droom: ervaren hoe het is om in een F1-auto te rijden.

Lewis kon wel wat regelen om die wens uit te laten komen. Daarom vroeg hij aan het begin van dit jaar aan zijn team of Nicolas een dag in de F1-simulator van Mercedes kon plaatsnemen. Dat was geen simpel verzoek, want de monteurs van het team moesten voor Nicolas heel wat aanpassingen doen aan de stoel en het stuur. Afgelopen week was het grote moment dan eindelijk daar. “Toen ik van Lewis het telefoontje kreeg dat ik de mogelijkheid kreeg om in de simulator te rijden, was ik sprakeloos…”, schrijft Nicolas op Instagram.

Snelle tijden

Eerst ging hij naar de Mercedes-werkplaats in Brackley voor een passessie van de stoel, het stuur en de pedalen. Die waren namelijk helemaal aan Nicolas aangepast en moest hij natuurlijk wel even testen. Een paar dagen later nam hij plaats in de simulator en dat vond hij een bijzonder moment. “Ik was niet alleen in een F1 auto aan het racen met CP, maar zette ook nog eens vergelijkbare tijden neer in wat geldt als het toppunt van de autosport. Ik verliet de simulator trots, vereerd en nederig. Door deze dag realiseerde ik dat waartoe ik in staat ben in een raceauto met de beperkingen die ik heb, is eigenlijk best ongelofelijk. Eindelijk kan ik mezelf dat nu ook vertellen!”

Glimlach ging niet meer weg

Ook Lewis was trots op zijn broer en zag dat hij genoot in de simulator. “Tijd doorbrengen in een simulator is een zeldzaamheid. En iets dat niet toegankelijk is voor iemand als mijn broer. Om dit toch mogelijk te maken moest er het een en ander worden aangepast aan de stoel, het stuur en de pedalen. En dus is Nicolas de eerste persoon met een handicap die hierin plaatsnam. Hij is altijd een vechter geweest. Het voelt als een enorme eer om hem dit moment te zien beleven. De glimlach die je op de foto’s ziet ging niet meer van zijn gezicht af.”

Foto: Instagram Lewis Hamilton

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: