Direct door naar content
Kom je ook naar de Samen Schaatsen Elfstedentoer? afbeelding nieuwsbericht

Kom je ook naar de Samen Schaatsen Elfstedentoer?

22 december 2022

Nederland is een echt schaatsland. Zodra het weer kan, gaan we massaal het ijs op. Dankzij de nieuwe sport Frame Schaatsen kunnen nu ook kinderen met een fysieke beperking meedoen met de ijspret. Proberen of gewoon een keer kijken? Kom dan naar onze Samen Schaatsen Elfstedentoer.

Ben je tussen de 5 tot 12 jaar en hou je van schaatsen? Of heb je nog nooit geschaatst en lijkt het je supercool om eens te proberen? Meld je dan aan voor de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Iedereen kan meedoen, ook kinderen met een beperking. Want als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je met een van onze schaatsframes toch zwieren over het ijs!

Schaatsen moet ook voor kinderen met een beperking mogelijk zijn, daarom organiseert Stichting Het Gehandicapte Kind op 14 en 15 januari de Samen Schaatsen Elfstedentoer in Scheveningen en Den Haag.

Tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer geven we schaats-clinics op ijsbanen in heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt. De gratis clinics worden verzorgd door ervaren instructeurs van de Sven Kramer Academy. We gaan een leuk schaatsspel doen, je gaat een parcours afleggen en natuurlijk een paar rondjes maken over de baan. IJspret gegarandeerd! En na afloop krijg je een mooie medaille als herinnering. Dus meld je snel aan, dan zien we je binnenkort op het ijs! 

Toer door heel Nederland. Met de Elfstedentoer komen we langs 11 ijsbanen door heel Nederland met een gratis schaats-clinic. Als bonus komen we ook naar drie pop-up ijsbanen, waar we met en zonder schaatsframes gaan spelen op het ijs. 14 kansen dus om mee te doen. Hier zie je wanneer we bij jou in de buurt zijn.

Bij Frame Schaatsen wordt gebruik gemaakt van een frame met een zitje en drie ijzers. Kinderen zitten op het frame en zetten zich af met spikes onder hun voeten. Zo kunnen ze glijden over het ijs. Vorige winter hebben enkele tientallen kinderen met een beperking de sport uitgeprobeerd in het Thialf ijsstadion. Ze schaatsten er samen met kinderen zonder beperking. Dat wat zo'n geweldig succes dat we de Frame Schaatsen nu introduceren in heel Nederland met de Samen Schaatsen Elfstedentoer.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: