Direct door naar content
Van ‘boot naar baan’ met SailWise en Randstad afbeelding nieuwsbericht

Van ‘boot naar baan’ met SailWise en Randstad

17 januari 2023

Zeilen is een heerlijke bezigheid op het water, zeker als je zelfstandig een boot door de wind kunt laten varen. Dat geeft vertrouwen in je eigen kunnen en laat je even je beperking vergeten. Bij SailWise weten ze hier alles van door de watersportvakanties die zij al meer dan 45 jaar organiseren. Samen met Randstad Participatie wordt het zeilen nu ook gecombineerd in een loopbaantraject: ‘van boot naar baan’.

Een mooie zeilvakantie in Friesland waarbij je tegelijkertijd ook wordt geholpen in je zoektocht naar werk. Dat is precies de samenvatting van het loopbaanproject ‘van boot naar baan’. SailWise en Randstad Participatie noemen het zelf een gouden combinatie, en daar hebben ze ook gelijk in. Randstad Participatie is gespecialiseerd in het begeleiden en plaatsen van mensen met een beperking naar een passende baan. En SailWise ken je misschien al van de watersportvakanties waar iedereen vertrouwen in hun eigen mogelijkheden en zelfstandigheid kan krijgen.

Werk aan jezelf

Bij dit unieke traject verblijf je van 17 tot 21 april in Watersportcentrum It Sailhûs in Elahuizen, Friesland. Je gaat dan natuurlijk volop zeilen of andere watersporten doen, maar dat actieve deel wordt afgewisseld met allerlei activiteiten waarbij je ook aan jezelf werkt. Op die manier helpt het traject je bijvoorbeeld in het vergroten van je zelfvertrouwen en het denken vanuit mogelijkheden. Om goed te weten wat voor werk bij jou past, ga je ook aan de slag met het ontdekken en versterken van je talenten en competenties. Daarnaast krijg je praktische tips en adviezen over de huidige arbeidsmarkt. Zo weet je na de week hoe je moet solliciteren en krijg je beter zicht op voor jou passende vacatures tijdens tijdens een afsluitende banenmarkt.

Iets voor jou?

Het loopbaantraject is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Bij de watersportactiviteiten en de loopbaanadviezen wordt rekening gehouden met mensen met een lichamelijke, zintuiglijke, chronische of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Om aan ‘van boot naar baan’ mee te doen heb je verder een positieve instelling nodig en daarnaast wordt vooraf ook gevraagd of je minimaal 16 uur per week wil werken.

Wat helemaal bijzonder is aan dit project: de kosten. Deze gehele all-in midweek wordt gefinancierd door SailWise vanuit verschillende goede doelen, fondsen en betrokken werkgevers en door Randstad RiseSmart Participatie.

Ga voor meer informatie naar Sailwise.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: