Direct door naar content
Diede pakt bij Australian Open 17e grand slam! afbeelding nieuwsbericht

Diede pakt bij Australian Open 17e grand slam!

30 januari 2023

Het was zeker geen makkie, maar na een bloedstollende finale wist Diede de Groot opnieuw de Australian Open te winnen. Met de zege op haar aartsrivale Yui Kamiji schreef onze ambassadeur voor de vijfde keer op rij het toernooi op haar naam. Ze komt trouwens al uit een bijzondere reeks: met deze zege erbij heeft ze negen Grand Slam-titel op rij gewonnen. Totaal komt ze op een indrukwekkende 17 Grand Slams uit!

Met die cijfers en de favorietenrol die Diede bij iedere Grand Slam weer heeft, zou je bijna denken dat het vooraf al kat-in-het-bakkie is. Dat die toernooien niet zomaar gewonnen zijn, bleek afgelopen weekend in het begin. De Japanse Yui Kamiji was in deze finale een geduchte tegenstandster. De twee kennen elkaar al door en door van de finales van de Grand Slams van de afgelopen jaren.

Zware wedstrijd

Diede had moeite om in de wedstrijd te komen. De eerste set was Kamiji zelfs te sterk voor haar, maar daarna herpakte ze zich en zette Diede de wedstrijd naar haar hand. “Het was wel een zware wedstrijd. De eerste set heb ik kansloos verloren. Het was een wedstrijd van plan-b, maar gelukkig pakte het goed uit”, zei ze tegen de NOS.

'Blijft bijzonder'

Ook al is het de zoveelste winst op rij, het gevoel van winnen blijft bijzonder voor Diede. “Het is echt heel erg bijzonder. Dat blijf het zeker als je een finale als vandaag speelt waarbij het niet vanzelf gaat en waar je keihard voor moet werken. Zo’n Grand Slam blijft het aller bijzonderdste in het tennis. Dan is het mooi om er nog een aan je erelijstje toe te voegen.”

Foto: Twitter Diede de Groot

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: