Direct door naar content
Kom naar de KNVB Oranje Para-voetbaldag! afbeelding nieuwsbericht

Kom naar de KNVB Oranje Para-voetbaldag!

31 januari 2023

Droom jij om bij Oranje te voetballen? Ook als je een beperking hebt kun je die droom najagen! In het Passend Voetbal heb je allerlei mogelijkheden om je talenten te ontdekken. Voor de verschillende aangepaste voetbalvormen zoals CP-voetbal, blindenvoetbal en amputatievoetbal bestaan ook nationale teams die ook op grote toernooien uitkomen. Tijdens een Oranje Para-voetbaldag op 12 februari kun je kennismaken met deze teams en natuurlijk zelf ook een balletje meetrappen!

Voetbalbond KNVB is het voetballen voor iedereen met een beperking of aandoening flink aan het promoten. De verschillende vormen van voetbal die jij kunt doen hebben ze samengevat onder de categorie ‘Passend Voetbal’, er is namelijk altijd een vorm van dit mooie balspelletje die jij kunt doen. Zo heb je keuze uit: Amputatievoetbal, Blindenvoetbal, CP-voetbal, Dovenvoetbal, Elektrisch voetbal, Frame-voetbal en G-voetbal.

Oranje Para-voetbalteams

Van een aantal van deze voetbalvormen hebben we ook teams die Nederland vertegenwoordigen op internationale toernooien. Deze Oranje Para-voetbalteams hebben we in het Amputatievoetbal, het CP-voetbal en het Dovenvoetbal. In het blindenvoetbal en elektrisch voetbal is de sport in Nederland nog te klein om een Oranje team te vormen, maar ook die varianten van het voetbal zijn volop in ontwikkeling bij ons!

Dromen van Oranje

Blindenvoetbal wordt nu op drie plekken in Nederland aangeboden (Benthuizen, Eindhoven en Amsterdam). De KNVB heeft in samenwerking met Gehandicaptensport Nederland ook al een aantal talentendagen georganiseerd. Djan (16) ontdekte zo dat zijn blindheid een oranjedroom niet in de weg hoeft te zitten. “Spelen op de Paralympics zou wel heel gaaf zijn. Ik ben gek van voetbal en heb altijd van Oranje durven dromen. Ook vroeger. Iedere voetbalfan wil later in Oranje spelen. Alleen was dat voor mij nooit een optie. Dat gaat misschien nu wel gebeuren."

Vorig jaar in mei was Djan al bij een talententraining voor voetballers met een visuele beperking op de KNVB Campus in Zeist. Daar werd hij helemaal enthousiast van. "Met een opblaasboarding en jongens en meiden van andere clubs. Dat was echt superleuk, motiverend en op de plek waar ook het Nederlands elftal traint."

Meetrainen?

Op zondag 12 februari kun je tijdens de Oranje Para-voetbaldag ook kennismaken met de verschillende vormen van Passend Voetbal. Behalve de Nederlandse blindenvoetballers zijn dan ook de CP-voetbalteams en het Nederlands Amputatievoetbalteam actief. Dan kun je kennismaken met andere voetballers, de trainers en natuurlijk kun je ook meetrainen.

De dag duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Later worden nog drie van deze Oranje Para-voetbaldagen georganiseerd op 12 maart, 16 april en 14 mei.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de KNVB.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: